Trovanții de la Ulmet, cunoscuți și ca pietrele vii, fac parte din Geo Parcul UNESCO Ținutul Buzăului.

Turiștii care ajung acum în zonă sunt întâmpinați cu mesajul: "Atenție, pericol de prăbușire!"

Indicatoarele au fost montate după ce două formațiuni uriașe aflate în dreptul drumului de acces s-au desprins de roca de bază.

Trovanții, în pericol de prăbușire

"În timp, datorită ploilor, datorită omului, intervenții ale omului s-a îndepărtat masa de nisip și el riscă să alunece la vale".

Crăpăturile apărute în Trovanți pot duce la adevărate tragedii. Pietrele uriașe, care cântăresc fiecare câte două tone, se pot desprinde cu ușurință. De aceea vizitatorii sunt sfătuiți să stea cât mai departe de Trovanți.

"Noi am pus niște indicatoare ca să atenționăm, să nu să scrijilească, să se urce pe ei, dar totuși în lipsa unui supraveghetor fac și acest lucru".

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Reprezentanții Geoparcului UNESCO Ținutul Buzăului și specialiștii din consiliul județean caută acum soluții tehnice.

Citește și: VIDEO- Bătaie generală în stradă. Autoritățile cercetează bătaia pentru a stabili cu exactitate care au fost agresorii și victimele

"Există o variantă de consolidare a acestor Trovanți printr-o sudură, un liant special".

Chiar dacă sumele necesare intervenției sunt peste bugetul primăriei, autoritățile locale spun că vor face tot posibilul să salveze Trovanții.

"Câteva mii de euro zic eu bune, dar specialiștii își vor spune cuvântul, dar ca să salvăm aceste minuni lăsate de natură practic, nicio investiție din punctul meu de vedere nu este prea mare".

Trovanții sunt unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Ținutul Buzăului. Anual mii de turiști ajung aici atrași de peisajele inedite.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si