Putini sunt bolnavii care stiu ca pot cere o a doua opinie peste hotare, gratuit. In tara, fara o aparatura performanta, pacientii ajung sa fie tratati si pentru boli de care nu sufera.

Citeste si: VIDEO| Astea sunt inventiile care fac viata de parinte mai usoara! Vezi cum functioneaza ursuletii care au grija se somnul bebelusilor sau scutecul refolosibil!

Dragos a simtit ca se naruie totul in jur cand medicii i-au spus ca propriul copil are o tumora la mandibula.

Mai bine de o luna a umblat dintr-un cabinet in altul, iar vestile erau din ce in ce mai grave.

S-a gandit sa ceara si o a doua opinie la medicii straini si a mers in Turcia pentru investigatii amanuntite. Decizia i-a salvat viata copilului, care, in cele din urma, nu avea decat o infectie la masea.

A doua opinie poate fi ceruta, gratuit, in clinici din Austria, Italia, Grecia sau Turcia. Tot ce trebuie sa faca pacientul este sa aiba dosarul medical complet. Un consilier medical il va trimite doctorilor de peste hotare, care il vor analiza in cel mai scurt timp.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citeste si: “Vulturii de noapte”, revenire in forta! Maine seara, Lidia Buble, Connect-R si Tania Popa se intrec in talente ascunse! #Afla si ce vedeta de top a facut piure cu bormasina!

"Medicii revin cu opinia lor cu privire la schema de investigatii pe care o au facuta, daca este complete, daca necesita alte investigatii, eventual o opinie cu privire la schema de tratament, dupa ce pacientul primeste un raspuns decide daca se trateaza in strainatate sau nu."

, spune Eva Pavel, consilier medical

Si in Romania dreptul pacientilor la o alta opinie medicala este prevazut de lege. In practica, insa, nu prea se intampla asa.

"Noi nu avem centre de expertiza, de referinta in afectiunile rare, in special. De multe ori, pacientii sunt plimbati de la un spital la altul, fara a avea un diagnostic stabilit, tratamentul se temporizeaza foarte mult.", explica si Silvia Coman.

Un studiu realizat recent de o clinica private arata ca 87 la suta dintre pacienti apeleaza la internet ca sursa pentru o a doua opinie medicala. 9 din 10 bolnavi sustin ca nu cer o parere si altui specialist de frica sau din respect pentru medicul care a dat primul diagnostic.

Citeste si: Povestea tragică a unei adolescente cu o formă rară de cancer. O durea spatele și medicii i-au dat doar analgezice


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si