Fiecare elev are un mod propriu prin care isi insuseste materia, in functie de abilitati. Psihologii si pedagogii le-au clasificat in 3 stiluri de invatare: auditiv, vizual si tactilo-kinetic.

Citeste si: Liviu Dragnea se dezice de Tudorel Toader: "Nu este un personaj de care să vorbesc zilnic"

Cati elevi... atatea stiluri de a invata. Nu e nimic suspect daca un copil nu deschide cartile acasa.

Maia, de pilda, e in clasa 6-a si are marele noroc sa retina totul din timpul orelor. Specialistii o incadreaza in stilul auditiv. Adica, memoreaza tot ce rosteste.

Insa mare parte a generatiei de astazi e formata din copii kinestezici. Pentru ei este vital sa puna teoria in practica. Altfel, nu retin nimic.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Și-a pus fiica de 18 ani să se culce cu bărbați în vârstă ca să-i dea bani de cosmetice

Al treilea stil de invatare este cel vizual, care pune accent pe imagini.

Psihologii sustin ca nu se naste nimeni cu astfel de abilitati. Ele pot fi dezvoltate de parinti inca din primele luni de viata ale copilului.

Pana maturitate, stilurile de invatat se pot schimba, ba chiar amesteca si adapta nevoilor sociale. Insa va ramane intotdeauna unul predominant.

Citeste si: Indicele ROBOR a crescut din nou! Ce se întâmplă cu ratele românilor?


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si