Din această săptămână, tunurile de padă au fost pornite de la primele ore. Acțiunile de înzăpezire vor continua câteva zile la rând, ținându-se cont și de temperatură care se vor înregistra zilele următoare. 

Tunurile de zăpadă din Poiana Brașov, Predeal și Azuga, puse în funcțiune

Administratorii doresc ca de la 1 decembrie să se dea startul sezonului oficial de schi în diferite porțiuni de pe părți.

În Azuga se dorește ca de la acea dată să se poată schia măcar pe o porțiune din părtia Cazacu, la bază, acolo unde în general vin schiorii începători dar și copiii.

Citeste si: VIDEO| Cablurile de la telescaunul de pe vârful Straja, furate de hoți. Instalaţia transporta turiştii la 1.868 de metri

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Scopul este ca de 1 decembrie să se poată schia măcar pe o porțiune din pârtia Cazacu, la bază, unde de regulă vin începătorii și copiii.

„Toate lucrările premergătoare sezonului de iarnă sunt finalizate, lacul de acumulare este plin, la capacitate maximă, instalaţiile de produs zăpadă artificială au fost verificate şi sunt în stare perfectă de funcţionare.

Practic, dacă mâine ar apărea condiţii optime de produs zăpadă artificială, am fi capabili din punct de vedere tehnic şi organizatoric ca toate aceste activităţi să se poată desfăşura în condiţii normale”, a declarat administratorul domeniului schiabil Poiana Braşov, Dorin Drăgoi.

Citeste si: La schi, doar cu vaccin și test

Prognoza meteo, favorabilă pentru schiori

Totodată, prognoza meteo pentru ultima săptămână din noiembrie și începutul decembrie aduce vești îmbucurătoare pentru schiori.

Deși nu sunt anunțate ninsori, temperaturile vor fi negative, dimineața și seara, ceea ce va permite tunurilor de zăpadă să funcționeze în condiții optime. 

Citeste si: Sezonul de schi, la un pas de deschidere


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si