Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Turism medical într-o comună din Giurgiu, datorită centrului de vaccinare

O comună din Giurgiu a devenit o adevărată atracție turistrică datorită centrului de vaccinare amenajat recent de către Primărie. Mii de oameni s-au vaccinat.

Iulian Ciurea,

Mii de oameni s-au vaccinat în centrul modern din comuna Hotarele, Giurgiu [Sursa foto: Digi24]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Da, ne-am gandit si noi venind astazi ca mergem intr-o localitate in care n-am mai fost”, spun oamenii veniți aici să se vaccineze.

Cele mai multe dintre persoanele vaccinate pana acum in comuna Hotarele din Giurgiu au venit din alte zone ale țării, iar asta arată faptul că turismul medical de pandemie dă roade!

„Majoritatea, peste 80% sunt din alte localitati, in jur de 20 sa zic, maxim20% sunt din localitate”, spun medicii.

„Daca vorbim in termenii astia sa zicem ca este un turism medical, un turism benefic in primul rand prin puterea exemplului.
Odata veniti oamenii in Hotarele, nu au cum sa nu exploreze și zona”, spune primarul.

Turism medical datorită centrului modern de vaccinare

Aşa a ajuns comuna Hotarele pe harta turistică a României.

„Au venit si din Constanta, Gorj, Hunedoara, am avut o persoana...
Daca fiecare turist cheltuie minimum un leu aici in comuna, in localitate la un magazin banuim ca ne ajuta”, spune și viceprimarul.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Citeste si: Bilanțul tragic COVID-19, al zilei. Creștere alarmantă de cazuri Sars-Cov-2 și peste 100 de decese înregistrate

„Sunt asa niste zone impadurite, e frumos, izvoare! De aia ii si spune zona izvoare”, spun oamenii.

De pildă, domnul Gheorghe Miu cunoscut de localnici sub porecla Ciucănu crește de cand se stie păsări, iar acest hobby a devenit de-a lungul timpului o adevărată afacere!

Citeste si: "Am intrat deja în valul 3", spune managerul Institutului "Marius Nasta" din București

„Am un hobby de mic copil cu crescutul mai multor pasari dintre care porumbei voltati, se folosesc la nunti”, spune bărbatul.

Omul speră ca acum, de când comuna în care locuiește a devenit atât de tranzitată, să-l ajute să-si sporească mica afacere. Pe de altă parte, bărbatul ne povestește cum comuna lor, merită vizitată și din alte motive!

Citeste si: Orașul care va înăspri măsurile de carantină pentru a combate creşterea puternică a infecţiilor cu COVID-19

„Suntem aproape de bulgari, avem iazuri de pescuit, paduri sa vina sa se recreeze, pot face o plaja la Arges”, spune el.

Din cei 4000 de locuitori, aproximativ un sfert sunt plecati in straintate, iar numai in ultima luna, localitatea a fost tranzitata de cel putin 2000 de persoane pentru a se vaccina.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI