Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Turist rătăcit în Bucegi. Datele GPS i-au ajutat pe salvamontiștii din Bușteni să îl găsească

O simpla drumetie pe munte s-ar fi putut transforma intr-o tragedie pentru un tanar de 37 de ani din Sibiu. Barbatul a plecat sambata spre Crucea Caraiman, din muntii Bucegi. Turisul s-a abatut de la traseele marcate, s-a ratacit si a fost nevoit sa ramana in padure, peste noapte. Datele GPS i-au ajutat pe salvamontistii din Busteni sa il gaseasca.

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol

Strigatul salvamontistilor i-a readus speranta barbatului de 37 de ani, care s-a aventurat singur pe munte. Tanarul s-a ratacit intre Valea Spumoasa si Valea Mortului, din masivul Bucegi. El nu a reusit sa le explice salvamontistilor care este zona in care se afla. Salvarea lui au fost, de aceasta data, coordonatele GPS.

Citeste si: VIDEO| Doi turiști din Cehia s-au rătăcit pe traseul Bran-Vârful Omu

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Sambata seara tanarul si-a dat seama ca s-a ratacit. Dupa lasarea intunericului, salvamontistii nu puteau pleca in misiune, asa ca au asteptat rasaritul soarelui pentru a-l cauta pe tanar.

Turistul a ramas noaptea in padure la peste 1300 de metri altitudine. Temperatura scazuse pana la 6 grade Celsius, iar de teama sa nu fie atacat de salbaticiuni, nu a putut dormi.

Citeste si: Operatiune dificila pentru salvamontisti! Au cautat toata seara un turist strain ratacit in munti!

Turistul ramase blocat intr-o zona cu vai abrupte si teren accidentat. Asa ca a ramas pe loc pana cand salvatorii montani au ajuns la el.

Mai bine de opt ore a durat operatiunea de recuperare a tanarului ratacit. Salvamontistii ii sfatuiesc pe iubitorii de drumetii sa nu mai plece singuri pe munte si sa nu se abata de la traseele marcate.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI