Un apel la 112 anunta aseara ca un turist s-a accidentat in zona Varful Negoiu- Varful Dintre Strungi in Muntii Fagaras. Barbatul in varsta de 47 de ani a suferit o fractura la picior si nu putea sa se mai deplaseze. Turistul facea parte dintr-un grup de 9 persoane. Salvamontistii s-au mobilizat imediat si au chemat in ajutor un elicoper insa acesta nu a putut sa intervina in zona din cauza conditiilor meteo nevaforabile si a vantului puternic.

Autoritățile s-au mobilizat pentru salvarea bărbatului

„Elicopterul nu a reușit să ajungă la victimă. În schimb a reușit introducerea pe teren a cinci salvamontiști sibieni, care au acordat primul autor victimei și au inceput manevrele pentru transportul acesteia. Celelate echipe de sprijin ale Salvamont sibiu si ale Salvamont Argeș au intervenit pedestru.
Zona unde s-a produs accidentul este o zonă izolată și dificilă, atât tehnic, cât și periculoasă din punct de vedere al avalanșelor.” , a zis Dan Popescu- director Salvamont Sibiu.

Citeste si: S-a redeschis Comana pentru turiști

In partea dinspre Sibiu a masivului Fagaras riscul de avalansa este mare asa ca echipele de interventie au fost nevoite sa vina in sprijinul turistului prin Valea Călțunului. Misiunea salvatorilor a fost extrem de dificilă.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citeste si: Turiști vor fi, lipsesc angajații

„A durat 15 ore. Am fost în total 30 de salvatori, 16 de la Sibiu si 14 de la Argeș. Prin nord ar fi fost cu risc de avalanșă accentuat. Acolo sunt niste pante mai ciudate și aici, pe partea aceasta, pe Valea Călțunului e mult mai accesibil.”, a transmis Ion Sănduloiu- director Salvamont Argeș.

Citeste si: Vremea nefavorabilă din Capitală a cauzat amânarea mai multor zboruri. Un avion a fost nevoit să anuleze aterizarea pe Aeroportul Henri Coandă

Barbatul a fost coborat pe targa si transportat cu ambulanta la Spitalul Municipal din Curtea de Arges in stare stabila. Ceilalti opt turisti care il insoteau au ajuns si ei in siguranta la baza muntelui.

Citeste si: Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, în ”ROventura”, pe urmele istoriei și ale bucatelor legendare, la Miercurea Sibiului


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si