Cea mai de succes producție S.F. din toate timpurile nu a fost filmată într-o galaxie îndepărtată, ci chiar aici în deșert, mai exact în Tunisia. Deși bătute de vânt și soare, multe dintre decorurile originale folosite în Războiul Stelelor au rămas și astăzi în picioare, și pot fi vizitate de turiști. Vă lăsăm să le descoperiți în materialul următor, a transmis Simona Pătruleasa.

Turiști în orașul din Star Wars

Bine ați venit pe planeta Tatooine, locul de naștere al îndrăgitului personaj Luke Skywalker. Vestea bună e ca nu trebuie să vă îmbarcați la bordul unei nave spațiale ca să ajungeți acolo, căci acest loc faimos este chiar în deșertul Tunisiei, unde s-a filmat Războiul Stelelor în anii 70.

Nostalgicii filmelor science fiction pot lua masa și chiar se pot plimba prin locurile natale ale lui Luke Skywalker. Orașul Matmata a devenit o destinație populară după ce locuința din film a personajului principal a fost transformată în hotel.

A ceasta e o pâine „tabouna”. E o pâine tradițională tunisiană și are un gust foarte bun, a spus un vizitator.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Viorica Macovei și Ion Paladi, hora fraților. Pasiunea pentru muzică este tradiție în familia artiștilor

Vizitatorii se pot caza în hotel cu prețuri începând de la 60 de euro pe noapte, pot face cumpărături și se pot plimba pe cămile.

„Woow, e așa tare. Îmi amintesc că am văzut filmele „Star Wars” cu mulți ani în urmă, nu-mi aduc aminte bine detaliile, dar sunt sigură că dacă ești fan „Star Wars” îți vei aminti de acestea…”,

a mărturisit alt vizitator.

Desele furtuni de nisip și temperaturile extreme pun în pericol rămășițele platoului de filmare, așa că fanii seriei „Star Wars” strâng permanent fonduri pentru a ține în picioare acest loc minunat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si