Un tânăr de doar 19 ani a trăit aventura vieții lui după ce a decis să plece într-o drumeție pe munte. El a rămas blocat pe Valea Țapului și a apucat sa sune la 112 pentru a cere ajutor.

Din nefericire, bateria telefonului mobil s-a descărcat și nu a putut ține legătura cu echipele de salvare care au pornit în căutarea lui.

Tânărul a săpat o vizuină în zăpadă

Tânărul s-a gândit că operațiunea de salvare va fi una anevoioasă din cauza întunericului, astfel că a săpat o vizuină în zăpadă, unde a stat ascuns până dimineața de teama unei avalanșe.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Mai mulți turiști au rămas blocați pe un traseu din Masivul Bucegi

Când s-a luminat, a pornit din nou la drum. Între timp, salvatorii au ridicat un elicopter pentru a survola zona, iar de la înălțime au observat urmele lăsate de turist și astfel au ajuns la el.

O altă misiune a durat 7 ore

O altă misiune de aproape 7 ore a avut loc sâmbătă seară după ce un alt apel la 112 anunța că doi turiști au rămas blocați pe Valea Cerbului. Din fericire, au fost găsiți la timp.

Citeste si: VIDEO- Parapantist, zbor frânt. Tânărul s-a prăbușit pe munte

Salvamontiștii atrag atenția că drumețiile pe munte trebuie făcute pe timp de zi și cu echipamente potrivite.

Citeste si: Tragedie. Turist german de 32 de ani, lovit de trăsnet în Munții Rodnei


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si