Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Turiști salvați de pe munte. Operațiunile au fost dramatice

Un turist din București a supraviețuit o noapte întreagă în munți, în așteptarea salvatorilor. Căutările au durat până dimineața, iar tânărul a reușit să ajungă singur la poalele munților în timp ce echipele de căutări survolau zona cu un elicopter. Alți doi turiști au fost salvați sâmbătă noapte.

Mircea Pop,

Turiști salvați de pe munte. Operațiunile au fost deamatice [Sursa foto: ski-outdoor.ro]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Un tânăr de doar 19 ani a trăit aventura vieții lui după ce a decis să plece într-o drumeție pe munte. El a rămas blocat pe Valea Țapului și a apucat sa sune la 112 pentru a cere ajutor.

Din nefericire, bateria telefonului mobil s-a descărcat și nu a putut ține legătura cu echipele de salvare care au pornit în căutarea lui.

Tânărul a săpat o vizuină în zăpadă

Tânărul s-a gândit că operațiunea de salvare va fi una anevoioasă din cauza întunericului, astfel că a săpat o vizuină în zăpadă, unde a stat ascuns până dimineața de teama unei avalanșe.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Mai mulți turiști au rămas blocați pe un traseu din Masivul Bucegi

Când s-a luminat, a pornit din nou la drum. Între timp, salvatorii au ridicat un elicopter pentru a survola zona, iar de la înălțime au observat urmele lăsate de turist și astfel au ajuns la el.

O altă misiune a durat 7 ore

O altă misiune de aproape 7 ore a avut loc sâmbătă seară după ce un alt apel la 112 anunța că doi turiști au rămas blocați pe Valea Cerbului. Din fericire, au fost găsiți la timp.

Citeste si: VIDEO- Parapantist, zbor frânt. Tânărul s-a prăbușit pe munte

Salvamontiștii atrag atenția că drumețiile pe munte trebuie făcute pe timp de zi și cu echipamente potrivite.

Citeste si: Tragedie. Turist german de 32 de ani, lovit de trăsnet în Munții Rodnei

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI