Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Turiști salvați din Postăvaru după căderi abundente de zăpadă

Doi turiști au fost salvați din masivul Postăvaru, după ce au rămas blocați în munți din cauza cantitaților mări de zăpadă căzute.

Iulian Ciurea,

Doi turiști au avut nevoie să fie salvați de pe munte [Sursa foto: Brașov Romania]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Salvamontistii din Brasov au fost chemati sa salveze doi turisti ramasi pe munte, insa omatul mare le-a pus si lor probleme. Pana la urma au reusit sa ajunga la turisti: pe unul dintre ei l-au insotit la cabana Postavarul, acolo unde omul voia de la bun inceput sa ajunga iar pe cel de-al doilea l-au predat echipajului SMURD, caci avea probleme medicale.

Zapada ca-n povesti s-a asternut si in judetul Cluj, în masivul Vladeasa. Aici stratul de omat depaseste in unele locuri chiar 50 de centimetri inaltime. Conditii senzationale pentru iubitorii sezonului rece, dar foarte problematice pentru soferi, care fara lanturi pe roti si fara tractiune integral la masini, au ramas impotmoliti si au fost nevoiti sa astepte ajutoare.

Nu doar turiștii, ci și localnicii a trebuit să fie salvați din zăpada căzută

Si in judetul Buzau au fost problem din cauza ninsorilor abundente. La Siriu au fost alunecari de teren masive, cauzate de omatul mare strans pe varfuri. Una dintre sosele a fost complet blocata de bolovanii care s-au rasturnat peste asfalt.

Intr-o alta localitate din judetul Buzau, stratul de zapada măsura 20 de centimetri, iar pe alocuri s-au format troiene. La Plaiul Nucului, localitate aflată la peste 1.000

de metri altitudine, ninsoarea le-a dat bătăi de cap sătenilor luati prin surprindere de schimbarea vremii.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

La Bisoca, drumarii au ieşit pe şosele pentru a îndepărta zăpada de pe uliţe, acolo unde viscolul a format troiene. Şi aici, stratul de zăpadă a ajuns să măsoare aproximativ 10-15 centimetri.

 

 

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI