In muntii Fagaras, la cota 2000, a lovit viscolul iar stratul de zapada a depasit un metru. Salvamontiștii au anunțat că riscul producerii avalanselor este maxim.
Adrian David, sef Salvamont Sibiu: Ninsoarea căzută în ultimele zile a determinat creşterea riscului de avalanşă la gradul 5 din 5. Acest risc este echivalent cu cod roşu meteorologic.
Vantul sufla atat de puternic la mari inaltimi incat turistii sunt sfatuiti sa nu iasa afara din cabane si nici sa nu schieze in zona Balea Lac.
Adrian David, sef Salvamont Sibiu: Stratul de zăpadă măsoară în acest moment 163 de centimetri, în ultimele 24 de ore ningând aproximativ 70 de centimetri.
Citeste si: Val polar în România. Directorul executiv al ANM, anunţ şoc: ger şi viscol puternic
Nametii si soselele acoperite de zapada au creat probleme si pe mai multe drumuri din tara.
Echipajele ISU care monitorizau drumurile au scos din sant doua autoturisme care au derapat pe drumul care leaga judeţul Botosani de Suceava, iar un autobuz a derapat din cauza vremii rele.
Si in judetul Cluj, o ambulanță care trebuia să ajungă la o pacientă cu blocaj renal a rămas inzapezita in nameti. Femeia a ajuns la spital cu ajutorul voluntarilor.
Pe drumul judetean 106, in judetul Sibiu, un sofer de 20 de ani a ajuns cu masina intr-un parau.
Pe sosele din jumatate de tara s-a circulat in conditii de iarna. Pe DN 7C, spre exemplu, spre cabana Balea, autofrezele au actionat nonstop.
Citeste si: Vreme rea în România, în următoarele ore. Ce anunță meteorologii
Iar in Brasov, Mures si Harghita au iesit la deszapezire 160 de utilaje.
In Suceava, Inspectoratul Județean de Poliție a dat si prima amenda din sezon pentru ca drumul national 29, Suceava- Botoșani nu a fost cur[tat de cei de la compania de infrastructura rutiera.
Meteorologii au emis intreaga zi avertizari imediate de vreme rea, cu ninsori si intensificari violente ale vantului.