Poluarea se vede cel mai bine pe navoadele pescarilor: in loc sa fie curate, plasele in care pestii se agata sunt negre si unsuroase! Marea le murdareste, iar apele ei, contaminate, lasa tarmul negru.
Din cauza titeiului, nisipul pare de carbune, iar odata rascolit, raspandeste in aer un miros chimic, care irita caile respiratorii. Turistii care se nimeresc pe plaja din Navodari vad pericolul abia cand se apropie.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Zona s-ar fi umplut cu produse petroliere in luna februarie, spune patronul unei pescarii din zona, cand navele aflate in rada exterioara a portului Midia ar fi deversat substante toxice in mare. Poluarea ar fi, astfel, mai mare decat putem sa ne inchipuim, la simpla privire!
Daniel Savopol, reporter Stirile Kanal D: Pescarii spun ca stratul de nisip amestecat cu substante chimice ar avea o grosime de un metru si aproapem ca te scufunzi in el.
Ganditi-va numai cate bacterii sunt aici!.
Imaginile au fost surprinse la scurt timp dupa ce Directia de Sanatate Publica Constanta a aratat, intr-un comunicat, ca apele marii sunt excelente pentru scaldat.
Potrivit probelor prelevate de autoritati, in Navodari, sunt unele probleme, dar altele decat cele provocate de petrol: apa din aceasta zona e contaminata cu Esterichia Ecoli sau prescurtat, E-coli, o bacterie care le poate provoca turistilor infectii intestinale si urinare.
In urma imaginilor suprinse de echipa noastra, Institutul National de Cercetare Marina Grigore Antipa a declansat o ancheta, mai ales ca pestele din zona ajunge in cherhanalele de pe litoral.
O echipa de cercetatori va preleva probe din zona, iar in urma analizelor, datele vor fi trimise la Apele Romane, dar si la Administratia Portuara Constanta, pentru a iesi la iveala vinovatul pentru contaminarea apei.