„Turnătorii ar putea fi recompensați de stat. Ministrul Finanțelor vrea să îi răsplătească pe cei care îi dau în vileag pe evazioniști. Proiectul, inspirat după modelul țărilor din Occident, împarte în două oamenii. Dacă unii spun că nu vor să își bage nasul unde nu le fierbe oala, alții sunt chiar extrem de nerăbdători în a-și turna vecinul sau prietenul”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Turnătorii ar putea fi recompensați de stat

„L-aș da în gât! Cum să nu! Dacă ar face chestii din astea”, a spus un bărbat.

Acest bărbat este încântat de ideea ministrului de Finanțe. Spune chiar că are experiență.

„Aveam un prieten. Era pușcăriaș. A furat găina unei vecine! L-am dat în gât”, a continuat bărbatul.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Proiectul ministerului de Finanțe ne întoarce la vremurile de dinainte de Revoluție, spun oamenii.

„Sportul național e bârfa, sportul național e ce face vecinul. Important e să vezi de treaba ta”, este părerea altei persoane întrebată ce părere are despre noul proiect.


Deși ar putea pune umărul la combaterea evaziunii fiscale, mulți nu vor să se amestece în treburile celorlalți, să nu cumva să fie catalogați drept turnători.

Citește și: Denunțătorii anonimi ai evazioniștilor ar putea fi recompensați cu un procent din banii recuperați de ANAF

„Nu prea e în regulă. Ca să spionezi vecinul sau pe cineva, nu e în regulă. E o situație de trădare”, a spus altă persoană.


Alții se tem ca răul să nu se întoarcă, chiar dacă ponturile sunt raportate anonim.
„N-aș vrea să primesc blesteme sau altceva”, a spus concret o altă persoană.
Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, spune că s-a inspirat după modelul american, australian sau canadian. Iar cei care îi vor pârî pe evazioniști vor fi recompensați.
„Pentru cei care contribuie semnificativ la descoperirea faptelor de evaziune fiscală, să putem să oferim astfel de recompense care, până la urmă, este meritul celui care a descoperit o astfel de faptă. Ne-am gândit să fie o cotă procentuală din valoarea confirmată a faptei”, a transmis Marcel Boloș, ministrul de Finanțe.
Anul trecut, fiscul a început să facă verificări și pe rețelele sociale. Cei care se laudă pe internet cu case de lux, mașini scumpe și teancuri de bani cash, au fost luați în vizor.
Evaziunea fiscală reprezintă 10% din Produsul Intern Brut al României, adică peste 160 de miliarde de lei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: