Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a susţinut marţi că armata ucraineană a preluat controlul asupra a 74 de localităţi pe teritoriul rus în urma ofensivei-fulger lansate cu o săptămână în urmă în provincia rusă de graniţă Kursk.

Între timp, ofensiva Ucrainei continuă în regiunea de graniță Belgorod, unde a fost decretată starea de urgență. 

Oficialii de la Kiev spun că nu sunt interesați să păstreze teritoriile ruse capturate, însă le vor returna Rusiei doar într-un acord de pace echitabil.

Atac-surpriză în Belgorod

Guvernatorul orașului Belgorod a declarat miercuri stare de urgență, spunând că situația este „extrem de dificilă” în regiunea de graniță rusă aflată sub bombardamentul ucrainean.

"Situația din regiunea noastră Belgorod rămâne extrem de dificilă și tensionată din cauza bombardamentelor din partea Forțelor Armate ucrainene. Casele sunt distruse, civili au murit și au fost răniți", a declarat guvernatorul Gladkov pe Telegram.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: A renunțat la viața din SUA și și-a cumpărat o insulă în Finlanda cu banii de-o garsonieră confort redus în România- antena3.ro

Belgorod, care se învecinează cu regiunea Harkov a Ucrainei, a fost, de asemenea, atacat cu drone, a spus oficialul, potrivit presei internaționale.

O adevărată dilemă pentru Putin, spune Joe Biden

Ofensiva ucraineană în Rusia "creează o adevărată dilemă pentru (preşedintele rus Vladimir) Putin", a apreciat marţi preşedintele american Joe Biden, vorbind pentru prima dată public pe acest subiect.

Americanii spun că nu au fost informați în prealabil de regimul de la Kiev despre atacurile din Rusia.

Preşedintele american, aflat la New Orleans a indicat că ţine legătura cu echipa sa "la fiecare patru sau cinci ore de şase opt zile" pe acest subiect şi a dat asigurări că Statele Unite ale Americii, primul susţinător militar al Kievului, sunt "în comunicare constantă cu ucrainenii".

Ucraina atacă regiunea Belgorod, după Kursk

Ucraina atacă regiunea Belgorod, după Kursk

[Sursa foto: X/Twitter]

Ucraina controlează 74 de localități în Kursk

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a susţinut marţi că armata ucraineană a preluat controlul asupra a 74 de localităţi pe teritoriul rus în urma ofensivei-fulger lansate cu o săptămână în urmă în provincia rusă de graniţă Kursk ce a luat prin surprindere armata rusă slab desfăşurată în zonă.

"În pofida luptelor dificile şi intense, înaintarea forţelor noastre în regiunea Kursk continuă(...) Sunt 74 de localităţi sub controlul Ucrainei", a spus preşedintele ucrainean pe Telegram.

Citeste si: VIDEO Ar mai îmbrăca Oana Niculescu Mizil rochia de mireasă pentru a doua oară? „Sunt o femeie tânără, în putere, o femeie căreia îi place și viața.”- kfetele.ro

Citeste si: Motivul pentru care actorii de la Bollywood au refuzat să joace în filmul "Phir Milenge". Salman Khan și-a asumat gratuit acest rol:" Întreaga industrie a spus nu"- radioimpuls.ro

Citeste si: Cum le-a ademenit "Șacalul" pe Delia și Denisa, tinerele ucise pe litoral. Imagini cu suspectul adus în cârje la instanță- antena3.ro

Tot potrivit preşedintelui Zelenski, trupele ucrainene au înaintat în ultimele 24 de ore între 1 şi 3 km în interiorul provinciei ruse Kursk.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si