Un sortiment de ulei de măsline a fost retras de pe raft de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și Pentru Siguranța Alimentelor. Într-un lot a fost depistat un pesticid   extrem de periculos, interzis în Uniunea Europeană. Colega mea, Larisa Rațiu, are mai multe detalii, a transmis Simona Pătruleasa.

Ulei de măsline cu pesticide, retras de pe raft

Este vorba despre un ulei de masline extravirgin de 500ml, comercializat în mai multe magazine Mega Image din țară.

Retailerul a decis retragerea de la vânzare, după ce s-a constatat că produsele au intrat în contact cu un alt lot la care s‐a detectat prezența insecticidului clorpirifos.

Citește și: VIDEO- Habar nu avem ce mâncăm. Fructele și legumele pe care le consumăm ar putea conține pesticide

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Mai multe studii au arătat că expunerea la acest pesticid poate provoca daune ireparabile unor părți ale creierului care controlează limbajul, memoria, emoția și comportamentul. El este extrem de periculos mai ales la copii, dar și la femile însărcinate, tocmai de aceea a fost interzis în Uniunea Europeană.

Cei care au cumpărat acest produs sunt rugați să nu îl consume și să îl distrugă sau să meargă în magazinele de unde l-au cumpărat pentru a-l returna.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si