Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Ultima aventură a lui Carmen și Klaus Iohannis. Cuplul prezidențial, plimbat cu „Șoimul Mării”

Cuplul prezidențial a pornit în ultima destinație din turneul african: Senegal. Cei doi au aterizat în capitala Senegalului, Dakar, situată în Peninsula Capului Verde.

Maria Stiuca,

Cuplul prezidențial plimbat cu „șoimul mării” [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Ziua și aventura pentru cuplul prezidențial. Klaus Iohannis și soția au aterizat în ultima destinație din turneul african: Senegal. De departe, însă, le va rămâne în amintire exoticul Zanzibar”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Se încheie aventura africană a cuplului prezidențial

La două zile după vizita în cea mai căutată destinație turistică pentru români, au apărut primele imagini cu președintele și soția sa în Zanzibar. Cuplul prezidențial s-a îmbarcat din capitala Dar es Salaam, pe un feribot de lux și a făcut o plimbare pe celebrul arhipelag din oceanul Indian. Fotografiile au fost postate de rețelele de socializare de compania care deține feribotul.
În descriere, reprezentanții companiei spun că sunt „câteva poze cu președintele României, Klaus Iohannis, care a călătorit cu Azam Marine <<Kilimanjaro 8- Șoimul Mării>> de la Dar es Salaam, la Zanzibar, pentru o vizită de Guvern".

Citește și: VIDEO- Ceremonie de rămas bun pentru cuplul prezindențial Carmen și Klaus Iohannis/ Localnicii din Zanzibar au organizat totul

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

O întrebare îi frământă însă pe toți. Cât costă turneul african al președintelui? Până acum, Administrația Prezidențială susținea că legea nu permite transparentizarea costurilor pentru deplasări. Acum însă, șeful statului își nuanțează discursul.


„Prin acest turneu am repus România pe radarul african... Iar în ce privește cheltuielile, sigur că aceste lucruri vin cu niște cheltuieli, voi instrui serviciul presă să vă dea o informare conform legii”, a declarat Klaus Iohannis.
În urmă cu câteva luni însă, președintele dădea de înțeles că legea ține totul la secret, atunci când vine vorba de deplasările în străinătate.
„Care este secretul de stat în ceea ce privește prețul cazării și al transportului? O să vă explice colegele şi colegii de la Administrație în detaliu.
Deci repet, aşa este legea, ne place, nu ne place. Putem să discutăm, poate o modificăm”, declarase președintele României cu ceva timp în urmă.
În următoarele 3 zile, cuplul prezidențial va rămâne în Senegal. Astăzi, președintele și soția au vizitat un centru pentru copii cu dizabilități mintale, iar mâine vor ajunge pe insula Gorée, prima închisoare a sclavilor din Africa de Vest. Abia poimâine șeful statului se va întâlni cu președintele Republicii Senegal.

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI