Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Ultimatum lui Timmermans pentru Romania, descifrat

Avertisment fara precedent din partea Comisiei Europene la adresa Romaniei. Frans Timmermans ameninta Guvernul Romaniei ca va activa optiunea nucleara daca modificarile la codurile penale votate in parlament vor intra in vigoare.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Concret, prim-vicepresedintele Comisiei Europene spune ca va apela la articolul 7 din tratatul Uniunii Europene care poate lasa un stat membru fara drept de vot. In plus, actualul Mecanism de Cooperare si Verificare, atat de hulit de coalitia de guvernare, va fi inlocuit cu un altul, dar mult mai dur.

Citeste si: VIDEO| Summit european cu baie de multime

Cristian Pirvulescu, analist politic: Ceea ce vor sa spuna este ca in Romania unii incearca sa se joace cu focul si e foarte periculos.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Desi astfel de avertismente au mai fost date la adresa Romaniei, de data aceasta se poate vorbi despre un ultimatum. Prim-vicepresedintele Comisiei Europene a atentionat de mai multe ori Romania sa respecte statul de drept si sa intareasca lupta impotriva coruptiei. Cu toate ca guvernul nu a modificat codurile penale prin ordonanta de urgenta, acestea ar putea intra in vigoare dupa ce au fost votate de parlament.

Citeste si: L.C. Kovesi are sprijinul lui Timmermans: Este o juristă de foarte bună calitate

Cristian Pirvulescu, analist politic: Este un avertismnet sa nu se intample lucrul asta pentru ca, daca se va intampla, instantaneu se va aplica procedura.

Reprezentantii PSD dau vina tot pe presedintele Iohannis.

Ce se intampla daca oficialii europeni declanseaza asa-zisa procedura nucleara in cazul nostru? Practic, Romania ar putea ramane fara drepturi in Uniunea Europeana.

Acest lucru poate insemna si ca fondurile europene ar putea fi blocate pana cand situatia va fi remediata.

Avertismentul prim-vicepresedintelui Comisiei Europene a fost trimis printr-o scrisoare guvernului, sefilor celor doua camere ale parlamentului si presedintelui Romaniei si este cu atat mai important cu cat vine in plina campanie electorala pentru alegerile europarlamentare.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI