Armata israeliană (IDF) a prezentat vineri imagini filmate cu o dronă din Gaza, despre care susține că arată ultimele momente din viața liderului Hamas Yahya Sinwar. 

Citește și: Pericolul unui război nuclear, în spatele acordării Premiului Nobel pentru Pace 2024

În imaginile șocante prezentate de IDF, Yahya Sinwar stă singur pe un fotoliu într-o cameră distrusă de bombardamente și având un braț grav rănit. 

La un moment dat, se vede cum silueta din imaginile neclare aruncă cu un obiect către drona care îl filmează.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un român gelos din Italia a vrut să-și arunce de la etaj soția, dar a fost oprit de fiica lor. Scenele la care a asistat adolescenta- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Sinwar, care a fost numit lider general al Hamas după asasinarea şefului politic Ismail Haniyeh la Teheran în iulie, se crede că s-a ascuns în labirintul de tuneluri pe care Hamas le-a construit sub Gaza în ultimele două decenii.

Liderul Hamas ar fi fost ucis miercuri în timpul unui schimb de focuri în sudul Fâşiei Gaza de către trupele israeliene care iniţial nu ştiau că l-au prins pe inamicul numărul unu al ţării lor, au declarat oficialii israelieni.

Hamas nu a făcut niciun comentariu, dar surse din cadrul grupării au spus că indiciile pe care le-au văzut sugerează că Sinwar a fost într-adevăr ucis de trupele israeliene.

În ciuda speranţelor occidentale de încetare a focului, moartea lui Sinwar ar putea intensifica ostilităţile în Orientul Mijlociu, unde perspectiva unui conflict şi mai larg s-a amplificat.

Israelul a lansat o campanie terestră în Liban luna aceasta şi plănuieşte acum un răspuns la un atac cu rachete din 1 octombrie efectuat de Iran, aliat al Hamas şi al Hezbollahului din Liban.

Decesul liderului Hamas care a plănuit atacul de anul trecut, în care luptătorii au ucis 1.200 de persoane în Israel şi au capturat peste 250 de ostatici, conform numărătorilor israeliene, ar putea ajuta, de asemenea, la avansarea eforturilor de a pune capăt războiului în care Israelul a ucis peste 42.000 de palestinieni, potrivit autorităţilor sanitare din Gaza.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si