Tragedie la Dunăre. Acesta a fost ultimul clip filmat de Ionuț chiar cu câteva minute înainte să intre în apele adânci ale Dunării.

Citește și: VIDEO Tragedie pe Dunăre. Un elev de clasa a IX-a a pierit sub ochii tatălui său. A strigat "Mă înec", iar apoi a fost înghițit de ape

Băiatul în vârstă de 17 ani a intrat în vacanță și venise aseară cu tatăl său și cu un prieten la pescuit la marginea comunei Șimian din Mehedinți ca să se răcorească.

Acesta a fost ultimul clip filmat de Ionuț pe malul Dunării

Acesta a fost ultimul clip filmat de Ionuț pe malul Dunării

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

Tânărul a intrat în Dunăre chiar dacă nu știa să înoate.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

"Era la vreo zece metri de mal cum spuse tatăl lui și a strigat: Mă înec, mă înec", spune un martor.

Și prietenul adolescentului a intrat în apă să se scalde, dar acesta a apucat să iasă din fluviu chiar înainte să audă strigătele de ajutor.

"A apucat să iasă, era în șoc, așa curgeau apele pe el când am ajuns eu aici. Imediat am văzui prima salvare", mai spune martorul.

Prietenul, filmat chiar de Ionuț

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

Ionuț nu a avut nicio șansă

Nici prietenul și nici tatăl băiatului nu știau să noate astfel că cei doi nu au reușit să sară în ajutor, mai ales că apa era foarte mare, povestesc martorii.

"Aici apa este foarte puternică. La cincisprezece metri aici în față e un prag din ăsta foarte adânc de două ori cât înălțimea mea.

Apa curge foarte repede", explică un localnic.

Pompierii și scafandrii ajunși la fața locului au început căutările pe Dunăre însă misiunea lor a fost îngreunată de curenții puternici.

Atâta timp cât apa este curgătoare nici dacă ești un foarte bun înotător nu ai ce să cauți să faci baie în astfel de locuri. Este viteza foarte mare apei. Când este apă curgătoare este foarte dificil"

După trei ore de căutări adolescentul a fost găsit fără suflare la șapte-opt metri distanță de mal, nu departe de locul în care a fost înghițit de ape.

Pompierii avertizează asupra pericolului de înec în cazul celor care se scaldă în ape curgătoare și mai ales în fluviul Dunărea unde curenții sunt extrem de periculoși.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si