„Vai de mine, să vină poliţia, sunaţi la 112!
Uitaţi, au spart şi geamul la maşină, tot!
Eu nu trebuie să vărs sânge pentru că poliţia nu-şi face treaba când trebuie, nu-i pedepseşte!”- toată această scenă s-a derulat în direct, pe Facebook.

La aceste şcene şocante s-a ajuns după ce activistul de mediu a plecat în urmărirea camionului încărcat cu lemne.

În timp ce suna la 112 să anunţe că transportul ar fi ilegal, a fost atacat cu pietre, de mai mulţi indivizi.

Activistul de mediu atacat a fost băgat în spital de hoții de lemne

Bărbatul a fost grav rănit după ce unul dintre geamurile maşinii sale a fost spart de agresori. Îngrozit şi acum de ce i s-a întâmplat, activistul spune că a tras o sperietură soră cu moartea.

„Au aruncat in geamul lateral, s-a spart geamul şi toate cioburile mi-au intrat în ochi, nu ştiu cum am putut conduce, a tot curs sânge”, spune activistul agresat.
„Politistii au fost sesizati de un activist de mediu ca a fost victima unei agresiuni, s-a deschis un dosar penal pentru distrugere si loviri sau alte violente”, informează poliția.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În urma imaginilor apărute în spaţiul public, şi Ministerul Afacerilor interne a reacţionat şi a trimis în zonă o echipă de control.
„Echipa a si ajuns la Suceava, va efectua verificari cu privire la modul cum au actionat politistii dupa momentul sesizarii”, a anunțat chestorul Poliției Române.

Daniel Bodnar este unul dintre cei mai cunoscuţi luptători cu mafia pădurilor din Suceava şi nu puţine au fost cazurile în care a fost agresat pentru că a îndrăznit să încerce să împiedice furturile de lemne.

Activistul de mediu și-a mutat familia din țară, de frica mafiei lemnului

În urmă cu câteva luni a fost bătut şi ameninţat după ce a urmărit mai multe camioane supraîncărcate.

„Sotia si fetita am fost nevoit sa le duc din tara, pentru ca autoritatile ii protejeaza (pe hoți n.red)”, spune activistul.

În ultimii ani, pădurile României dispar de parcă le-ar înghiţi pământul, iar această situaţie este o problemă bine cunoscută în zona Moldovei. Tăietorii sunt cunoscuți peste tot, iar unii chiar își țin marfa la vedere.

Doar în ultimii şase ani, peste 100 de milioane de metri cubi de lemn s-au tăiat ilegal din pădurile României.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si