Ziua de Bobotează nu a fost lipsită de incidente. În Prahova, un adolescent a ajuns la spital, după ce a fost rănit de un cal.

Animalul a scăpat de sub control în timpul festivității Botezul Cailor, care are loc, în fiecare an, în ziua de Bobotează, în localitatea prahoveană Pietroşani. 

Cum s-a întâmplat totul?

La un moment dat, unul dintre cai, scăpat de sub control, îl izbește în plin pe adolescentul în vârstă de 21 de ani.

Incidentul s-a produs pe un islaz din satul Pietroşani, județul Prahova, unde în fiecare an, de Bobotează, sute de oameni de strâng pentru a participa la sărbătoarea Botezul cailor. În timpul uneia dintre probe, unul dintre caii care concurau la proba de viteză a intrat în mulţimea care asista pe margine, rănindu-l pe băiat.

Citește și: Vremea se răcește în România! Următoarea săptămână aduce temperaturi foarte scăzute, chiar și de -20 de grade Celsius

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Cu toate că tânărul a încercat să facă câțiva pași după lovitură, a avut nevoie de îngrijiri medicale. O ambulanță l-a transportat la Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti. Adolescentul a suferit o fractură în zona antebrațului, dar este în afara oricăui pericol.

„Caii, avand in vedere ca nu mai sunt utilizati ca odinioara, sunt tinuti mai mult de agrement si sunt scosi destul de rar si nu in astfel de situatii cu multi oameni, atunci pot aparea pericole, pentru ca si ei se sperie de orice”

Proprietarii de cabaline îşi aduc în fiecare an animalele pe islaz, unde sunt stropite cu agheasmă de către preoţi. La festivităţi participă nu doar cei care deţin cai, sute de persoane asistând la sărbătoarea care are loc pe islaz. În cadrul ceremoniei au loc şi concursuri de frumuseţe sau viteză, unde cei care doresc se înscriu cu caii lor.

Citește și: Ce categorie de pensii nu se majorează cu 13,8%? Sunt pierderi semnificative pentru beneficiari

„Lume mai multă, acum așteptăm cursa să vedem ce se intamplă”, a spus o persoană.

În această zonă tradiţia Botezului Cailor e veche de sute de ani și încă se păstrează.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si