Suspectul de crimă- capturat la trei ani după oribilul asasinat- are 21 de ani și a fost încolțit pe aeroport în această dimineață.
Se întorcea acasă din Anglia- unde fugise imediat după ce și-a înjunghiat brutal victima- un bucătar de 40 de ani- care- potrivit anchetatorilor- făcea parte din comunitatea LGBTQ.

La începutul lunii decembrie 2018- o cameră de supraveghere din centrul vechi l-a surprins pe suspect.

Secvențele se derulau cu puțin timp înainte să-și întâlnească victima. Anchetatorii bănuiesc că cei doi ar fi vorbit înainte pe rețelele sociale și- apoi au decis să se vadă față-n față.

De acolo- au plecat împreună cu un taxi spre garsoniera în care victima locuia cu chirie.

Asasinat în comunitatea LGBTQ. Făptașul, prins după trei ani

Alte imagini dintr-un magazin îi arată pe cei doi în timp ce cumpără câteva sticle de băutură. Suspectul le ia de pe raft- iar victima le plătește... Apoi- intră amândoi în scara de bloc.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Câteva ore mai târziu- vecinii aveau să se îngrozească!

 „S-au auzit bubuituri, trosnete, țipete, urlete!”, povestesc vecinii.

Victima a fost găsită fără suflare- cu urme de lovituri de cuțit. Criminaliștii și-au dat seama imediat că au de-a face cu o crimă- însă făptașul era de negăsit și nici nu aveau prea multe indicii care să-i ducă la el. Le-au trebuit trei ani anchetatorilor să-i dea de urmă.

În vara anului trecut l-au reperat în Marea Britanie- unde se angajase la o firmă de curierat.

Atunci au cerut investigatorilor de acolo să-i ajute. Mai precis- britanicii au trebuit să preleveze pe ascuns probe ADN care să confirme că el este cel pe care îl caută de atâta vreme.

La audieri- tânărul a recunoscut totul- dar a încercat să-i convingă pe procurori că gestul nebunesc l-ar fi făcut în legitimă apărare. Mai precis- ar fi aflat abia în garsonieră că victima are o altă orientare sexuală- când i-ar fi propus să întrețină relații intime. El spune că a refuzat și a fost atacat cu un cuțit- moment în care a vrut să se apere și a ucis!

Psiholog criminalist: Făptașul a premeditat un eventual refuz

„A cunoscut victima, i-ar fi plăcut victima, şi-ar fi dorit să aibă o relaţie care duce către o relaţie sexuală şi probabil pentru că ceva s-a întâmplat acolo, nu s-au înţeles, s-au certat, a apărut situaţia în care să facă crima. Faptul că a pregătit băuturile, că după ce s-au cunoscut a fost invitat de acest bucătar, faptul că s-a dus pregătit, a premeditat un eventual refuz, poate să ducă la această ipoteză”, spune psihologul criminalist Leliana Pârvulescu.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Dar mai există o ipoteză. Potrivit unor surse din anchetă- victima era cunoscută ca fiind un bărbat ce plătește pentru favoruri sexuale- iar suspectul ar fi știut asta. Așadar- s-ar fi dus acolo pentru bani- dar nu se știe din ce încă motive să fi recurs la crimă.
Individul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile sub acuzația de omor!

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si