Au trecut trei zile de la primul cutremur de 7,8 grade care a lovit sudul Turciei și miracolele continuă să apară, în ciuda condițiilor meteo extrem de dure.

Citește și: VIDEO- Imagini copleșitoare vin din Siria, acolo unde un băiețel a fost scos de sub dărâmături după zeci de ore

Un copil de doi ani a fost scos din ruinele unei clădiri distruse din Turcia, la 78 de ore după cutremurul care a devastat cel puțin 10 regiuni ale țării, scrie The Independent.

Citește și: VIDEO: Imagini dramatice după cutremurul din Turcia: un copil a fost surprins cum bea apă din dopul unei sticle

Băiatul, numit Mehmet Tatar, a fost salvat de sub dărâmăturile unui bloc de apartamente cu patru etaje din districtul Odabası din provincia Hatay, de membri ai Autorității de gestionare a dezastrelor și a situațiilor de urgență din țară (AFAD).

Copilul a fost predat echipei medicale și trimis la spitalul din oraș pentru îngrijiri medicale.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Salvatorii lucrează la foc continuu

Cu o oră mai devreme, o femeie a fost salvată din dărâmăturile unui bloc de apartamente din orașul turc Malatya, la aproximativ 250 de km. nord de Odabası, fiind și ea prinsă după primul cutremur care a avut loc luni dimineața. 

Citește și: Românii, a doua misiune în Turcia

Meral Nakir, în vârstă de 60 de ani, a fost găsită la primul etaj al unei clădiri cu șase etaje, cu ajutorul unui câine de salvare, Kopuk (în traducere, Spumă).

Cățelul a reacționat la sunetele pe care le scotea doamna Nakir, permițând unei echipe de salvare de la Autoritatea de Management al Dezastrelor și al Urgențelor (AFAD) din Turcia să ia legătura cu ea și să o salveze.

Mehmet Tatar, a fost salvat de sub dărâmăturile unui bloc

Mehmet Tatar, a fost salvat de sub dărâmăturile unui bloc de 4 etaje

[Sursa foto: Captură YouTube]

După ce au îndepărtat molozul timp de mai bine de 20 de ore – cu soldați, poliție, echipe medicale, AFAD, pompieri și echipe de sănătate care au luat parte la efort – o gaură a fost forată în zona în care era prinsă Meral Nakir.

După ce a fost transportată de voluntari în siguranță, femeia a fost dusă la spital cu ambulanța pentru îngrijiri medicale, echipa de salvare vărsând lacrimi după salvarea dramatică.

Momentul dramatic în care este extrasă de sub ruine Meral Nakir:

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si