Un băiețel în vârstă de numai 10 ani a reușit să împiedice o tentativă de răpire într-un mod excepțional, după ce a fost urmărit de o femeie necunoscută pe drumul de la școală spre casă în Pottstown, SUA.

Femeia a început să îl urmărească pe Sammy Green, punându-i întrebări bizare. Femeia voia să afle unde se aflau părinții lui în acel moment. În plus, individa i-a propus să meargă cu ea într-un magazin din apropiere să îi cumpere ceva de mâncare.

Citește și: Adolescenta din Sibiu care a fost răpită în urmă cu un an face declarații șocante: „Părinții vor să mă vândă”

Cum a reușit băiețelul să se salveze

Văzând situația în care se află, băiețelul și-a păstrat calmul. El a intrat într-un magazin unde a și cerut ajutorul unei casiere, spunându-i să se prefacă că este mama lui. Casiera era o tânără de doar 17 ani pe nume Hannah. Ea l-a ajutat pe Sammy să scape de femeia ciudată și să rămână în siguranță.

Citește și: Incident armat lângă o școală din Germania/ Poliția: ”Nu mai există niciun pericol pentru public”

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Hannah a rămas calmă și a acționat rapid, încuind ușa și sunând la poliție după ce Sammy i-a cerut ajutorul în magazin. Poliția  din Pottstown a reușit să localizeze femeia în scurt timp, iar aceasta primește acum ajutor într-un centru pentru probleme de sănătate mintală.

Citește și: Ea este femeia ucisă la Brașov: „Fata mea. Ce au făcut, au omorât-o?”

Copilul a menționat că a fost speriat, tremurând. El a reușit să își amintească de sfatul tatălui său de a nu se încrede în străini și de a căuta ajutorul la primul adult care îi iese în cale. 

Citește și: Copil salvat dintre stabilopozi

Ce au spus părinții micuțului despre această întâmplare

Tatăl lui Sammy Green și-a exprimat mândria față de curajul de care a dat dovadă fiul său și a încurajat și alți părinți să vorbească deschis cu copiii lor despre cum ar trebui să acționeze în astfel de situații. 

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Familia nu a depus plângere împotriva femeii, dar speră că povestea lor poate ajuta la sensibilizarea altor părinți și copii.

Citește și: Protest în fața Ambasadei Ucrainei de la București. Copiii cer oprirea războiului

„Sunt atât de mândru de fiul meu pentru că a făcut ceea ce a făcut. (…) Gândiți-vă la fiecare scenariu și asigurați-vă că copiii știu și, de asemenea, îl practică.

Exersați situațiile și scenariile, la fel ca în cazul exercițiilor de incendiu”, a spus tatăl băiatului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si