"S-a trezit cu namila în spate". "E o situație foarte gravă, foarte gravă", spune oamenii.

Era aproape de înserat când liniștea comunei Crisbav a fost spulberată de prezența unui urs. Exemplarul matur care ar cântări în jur de 450 de kilograme a sărit în curtea unui bărbat de 68 de ani.

Proprietarul voia să închidă găinile când sălbăticiunea s-a năpustit asupra lui.

"S-a trezit cu namila în spate, l-a sfâșiat, urechea îi e dezlocată. A reușit să vină în fața ușii, vă dați seama era plin de sânge, nu știam de unde să-l apuc", spune soția bărbatului.

În timp ce prima victima aștepta medicii, ursul se îndrepta spre centrul comunei unde urma să atace din nou, de data aceasta o adolescentă de 14 ani însărcinată în șapte luni.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Sinistrații din Galați, afectați de inundații, au primit donații de la unii români: șosete uzate și lenjerie intimă purtată- wowbiz.ro

Tânăra a fost surprinsă de animalul sălbatic când se îndrepta spre casă.

"Era cu cumnatul ei, dar el a reușit să se prindă de poartă. Ea a fost trântită". Imediat după atacuri a fost transmis și un mesaj Ro-Alert.

Polițiștii, jandarmii, angajații fondului de vânătoare și voluntarii din sat au plecat în căutarea ursului.

Echipa de intervenție a decis că exemplarul trebuie împușcat.

Arpad Iakab, primarul comunei, spune: "Am încercuit Crisbavu, l-am căutat peste tot, s-a dat cu petarde. Animalul nu mai era. Raportul de eveniment s-a întocmit aseară la ora 22.00, s-a hotărât eutanasierea animalului, să vedem dacă apare, nu apare".

În fondul forestier al comunei Crisbav, care se întinde pe aproximativ două mii de hectare, trăiesc în jur de 60 de urși, spun autoritățile.

Care este starea fetei însărcinate atacate de urs

Victimele au ajuns pe mâna medicilor  Din fericire, fata de paisprezece ani nu a suferit răni care să-i pună sarcina în pericol.

Bărbatul, în schimb, a avut nevoie de intervenție chirurgicală. "E internat la chirurgie plastică, cu niște plăci destul de complexe la nivelul scalpului și urechii. Chiar în momentul de față este în sala de operație", spune purtătorul de cuvânt al spitalului județean Brașov.

Autoritățile locale spun că împușcarea unui urs nu va rezolva problema și este nevoie ca responsabilii de la nivel central să ia măsuri ferme pentru protejarea populației.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si