"Un cartier rezidențial din Arad a devenit ținta unei grupări de hoți cu un tupeu greu de imaginat. Indivizii nu se sfiesc să sară gardul vilelor monitorizate de camere de supraveghere, chiar în timp ce proprietarii sunt în casă. Oamenii legii încă nu au indicii despre identitatea suspecților care ar putea veni chiar și din țara vecină", a transmis Cristian Sabbagh.

Cartier rezidențial terorizat de hoți

Proprietarii caselor din acest cartier al Aradului spun că au observat mai mulți indivizi care dau târcoale pe stradă și încearcă portierele mașinilor.

"Trebuie făcut ceva în legătură cu asta pentru că avem copii și este pusă în joc siguranța noastră", a spus unul dintre proprietari.

Unul dintre indivizi a fost filmat în timp ce sare gardul unei proprietăți.

"Echipat cu mască, cu mănuși. A escaladat gardul, a intrat pe proprietatea mea. Aveam mașina, proprietate personală, parcată în incinta proprietății. Dar nu era încuiată. A răscolit atât interiorul, cât și portbagajul", a spus unul dintre proprietari.

Oamenii din zonă spun că este pentru prima dată când se confruntă cu așa ceva. Au crezut că sistemele de siguranță sunt suficiente pentru a descuraja eventualii hoți.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"M-au surprins foarte tare pentru că majoritatea caselor sunt supravegheate, au alarme, au multe sisteme de siguranță", a spus unul dintre proprietari.

Specialiștii în securitate cred că vorbim de mai mulți indivizi, posibil cetățeni străini care nu se tem că vor fi identificați ușor.

Aleg o zonă, încearcă să dea lovituri profitabile și apoi dispar.

"În mod cert sunt periculoși. Poate nu sunt din această zonă, poate nu sunt nici din județul Arad. Nu le pasă, cred că nu pot fi identificați. Poate au consumat alcool sau droguri și atunci nu au nicio frică. În unele cazuri, au fost depistați, acum își execută pedeapsa, spărgători de locuințe care nici nu erau din România, veneau din țările limitrofe", a declarat Teofil Parasca, consultant independent.

Oamenii au depus plângere la poliție, dar cum indivizii nu au furat mare lucru, oamenii legii s-au gândit că nu e vorba de vreun caz prioritar. Biroul de presă al IPJ Arad nu a comunicat pe această temă. Iar șeful instituției a fost suprins de întrebările jurnaliștilor la o conferință de presă. Nu auzise până atunci de subiect.

"Vă dați seama că o să verific chestiunea pe care dumneavoastră mi-o sesizați. dacă avem imagini foarte bune, vom putea fără doar și poate să identificăm autorul", a declarat chestor Dan Stoicanescu, comandant IPJ Arad.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Imaginile suprinse de camerele de supraveghere au ajuns și la polițitii care vor acum să afle despre câți indivizi e vorba și dacă au încercat lovituri asemănătoare și în alte zone.

Citește și: Declarațiile care răstoarnă ancheta de la Padina! Reprezentanții hotelului în care s-a produs crima, primele declarații: „Nu au fost invitați la petrecerea privată”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: