Pentru mulți români, avionul a devenit mai mult decât un hobby. E mijloc de transport și afacere în același timp. David se numără printre cei care lucrează aproape zi de zi la 2 mii de metri altitudine.

Avioane folosite pe post de ridesharing

David Nagy Molnar, pilot: „Am început să zbor de 16 ani. Studiile le-am făcut prin cadrul aeroclubului României, după care am continuat studiile prin Ungaria.

Momentan fac zboruri cu aerobave generale ca și job, nu doar ca hobby.”

Pe un aerodrom de lângă Oradea găsim mai multe aparate de zbor de mici dimensiuni. La mijloc nu e vreo investiție de milioane de dolari. Unele modele costă cât o mașină.

Citeste si: Ambulanțe folosite pe post de taxi

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

David Nagy Molnar, pilot: „Ai foarte multe posibilități, ai multe locuri unde poți ajunge. Nu există 2 zile de lucru la fel. În ultimii 10 ani, aviația generală s-a dezvoltat foarte mult în România, dar trebuie sprijinită.”

În aceste imagini este surprins la muncă Romeo Dunca. Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin are licență de pilot pentru elicopter și avion. Deține astfel de aparate de zbor și când a fost nevoie și-a folosit elicopterul pentru a urca pe o clădire publică de 9 etaje mai multe materiale de construcții.

Un business de viitor

Dumitru Tănase, pilot: „Atât timp cât în țara asta autostrăzile întârzie să apară, aerodromurile și aeroporturile suibstituie povestea asta. Oamenii vor să călătorească mai repede!”

Tocmai pentru că numărul avioanelor private este în crește, cei de la aeroportul din Satu Mare vor să dezvolte o aplicație de ridesharing pentru avioane.

Citeste si: Un bărbat din Iași a încurcat ambulanța cu taxiul. Motivul halucinant pentru care a sunat la 112

Platforma ar urma să fie gata în toamnă. O astfel de cursă aeriană ar urma să coste aproximativ 200 de euro.

Citeste si: VIDEO| Incidente la protestul din Piaţa Victoriei: Doi taximetrişti au aruncat cu ouă către un taxi cu clienţi al cărui şofer nu participa la acţiune


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si