Close sidebar
Close sidebar

VIDEO-Un italian a dat Roma pe Iași. În timp ce românii pleacă peste hotare, acesta s-a angajat ca șofer de autobuz. Care este povestea sa

Un italian și-a găsit fericirea în țara noastră, în ciuda faptului că milioane de români pleacă peste hotare pentru a avea un trai mai bun.

Redactia Stirile Kanal D,

Italianul șofer de autobuz în România [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

În timp ce milioane de români pleacă peste hotare pentru un trai mai bun, un italian și-a găsit fericirea la noi în țară. A dat Roma pe Iași și de o săptămână lucrează ca șofer de autobuz la compania de transport public din oraș. O româncă l-a făcut să se îndrăgostească de ea, dar și de țara noastră, a transmis Simona Pătruleasa.

Italianul șofer de autobuz în România

Chiar dacă are mai puțin de un an de când locuiește în Iași, Raffaele se simte ca acasă în capitala Moldovei. Italianul de 54 de ani s-a acomodat repede cu oamenii, dar și cu traficul de la noi, caresurprinzător e mai aerisit decât la Roma.

Raffaele a lucrat ca șofer de autobuz și în Italia. Tocmai pentru că are experiență s-a gândit să se angajeze în același domeniu și la noi în țară.

Înainte de a conduce autobuze, a urmat un curs de pregătire la compania de transport public.

,,Aici e foarte greu cu trecerile de pietoni. Când am venit prima dată în România, mi-a spus, ai grijă la trecerile de pietoni, te prinde poliția, rămâi fără permis. Și acolo în Italia, nu ai nicio treabă, te vede poliția, te atenționează, vezi că e trecere de pietoni, dar te lasă. E diferit, oricum, eu cred că e mai bine aici față de acolo’’, a spus Raffaele.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Bărbatul mărturisește că el și soția sunt mai fericiți de când s-au mutat în România și chiar se descurcă mai bine cu banii. Italia este, acum, destinație de vacanță.

Citește și: VIDEO-Restaurantul pe patru roți. Un autobuz cu etaj a fost transformat într-un restaurant unic. Unde poate fi găsit și cât costă o astfel de experiență

,,Ei, în concediu mă duc în Italia, normal că mă duc la Roma.

Avantaje sunt, eu mi-am făcut casă la țară și plătesc mai puțin pentru multe chestii, în oraș se plătește mai mult, asigurarea la mașină e mai ieftină’’, a spus Raffaele.

Călătorii sunt plăcut surprinși atunci când îl văd pe Raffaele la volanul autobuzului și cred că ambiția bărbatului este de admirat.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

De altfel, reprezentanții Companiei de Transport Public din Iași spun că ar mai avea nevoie de angajați, dar se găsesc greu.

Salariul mediu net al unui șofer de autobuz în Iași este de 4.500 de lei. Pe lângă asta, angajații primesc bonuri de masă în valoare de 30 de lei pe zi și vouchere de vacanță de 1.800 de lei.

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI