O lumină puternică a pus în alertă, noaptea trecută, salvamontiștii din Hunedoara și Gorj. Imaginile au apărut pe rețelele de socializare.  

"Un meteorit a pus în stare de alerta salvamontiştii din Hunedoara şi Gorj. După ce, în zona Lupeni- Uricani, pe cer a fost observată o lumină puternică, cu flacără şi zgomot, care s-a deplasat în mare viteza către sud, la mica distanţă peste creasta masivului Vâlcan, salvamontiştii aflaţi în tura operativă în bazele Salvamont Hunedoara şi Salvamont Gorj au intrat în alertă,

prima supoziţie fiind un avion cu probleme", se precizează în postare. 

Un meteorit a pus în alertă salvamontiștii din Hunedoara și Gorj

Un meteorit a pus în alertă salvamontiștii din Hunedoara și Gorj

[Sursa foto: Facebook-Salvamont România]

Citește și: VIDEO. Un meteorit de jumătate de tonă nu a ratat Pământul. NASA a confirmat impactul

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Nu există, deocamdată, o zonă presupusă unde ar fi căzut, deși e posibil ca acesta să fi căzut fie în România, fie în Bulgaria, asta pentru că există filmări și de acolo.  

Un meteorit de jumătate de tonă nu a ratat Pământul. NASA a confirmat impactul

Un fenomen astronomic rar a avut loc, în iarnă: un meteorit nu tocmai mic a căzut pe Pământ, lăsând o dâră de lumină pe cer și producând un zgomot înfricoșător.

NASA confirmă că  un meteorit de jumătate de tonă  s-a prăbușit pe Pământ, cel mai probabil în sudul Texasului, informează Fox News.

Un meteorit de peste 500 de kg, care măsoară doi metri lățime s-a prăbușit miercuri, 15 februarie, în sudul Texasului, potrivit rapoartelor.

Citește și:  VIDEO viral. Un avion care stă nemișcat pe cer i-a șocat pe privitori. "E o eroare în Matrix"

Mai mulți martori și înregistrări video au surprins fenomenul astronomic, despre care NASA spune că nu este periculos.

Specialiștii de la NASA au confirmat că meteoritul s-a destrămat în timp ce a căzut prin atmosferă până la locul său de prăbușire, lângă McAllen, Texas, în jurul orei 6 p.m.

„Deși meteoriții tind să lovească atmosfera Pământului la viteze mari, ei încetinesc pe măsură ce călătoresc prin atmosferă, rupându-se în mici fragmente înainte de a lovi pământul. Meteoriții se răcesc rapid și, în general, nu reprezintă un risc pentru oameni”, a transmis NASA într-un comunicat de presă.

Citește și: Un asteroid de dimensiunea unui camion de marfă trece azi pe lângă Pământ. "E extraordinar de aproape"

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Agenția spațială a postat un raport al incidentului împreună cu o hartă care arată o zonă în care probabil că au aterizat bucăți de meteorit.

Postul KDFW a postat un videoclip surprins de la o cameră de securitate a unei case din Texas, în care se vede cum stolurile de păsări fug speriate și se aude un sunet puternic.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si