Aproape un milion de români își sărbătoresc astăzi ziua de nume. Sfântul Gheorghe, pe care Biserica îl prăznuiește astăzi, este unul dintre cei mai importanți din tradiția ortodoxă. Care este semnificația acestei zile aflăm chiar acum de la colega mea Gabriela Ghizel, alături de noi în studio, a transmis Simona Pătruleasa.

Un milion de români își sărbătoresc onomastica

Bună dimineața Simona, ai dreptate e o zi extrem de importantă pentru milioane de români astăzi pentru că fiecare dintre noi avem o persoană dragă ce poartă acest nume de sfânt. Gigi, Geta, George sau Georgiana sunt doar câțiva dintre cei care probabil vor aduce bomboane astăzi la serviciu pentru că este ziua lor de nume. Dar să știți că și Ghiță sau Gherghina sunt printre sărbătoriții zilei.

Citește și: La mulți ani Gheorghe, George, Georgiana, Georgeta! Felicitări pentru cei care își serbează onomastica pe 23 aprilie

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Să vorbim puțin și despre semnificația acestui nume. Provine din grecescul iorgos care inseamnă țăran sau fermier. Așadar, se crede că în trecut așa erau numiți cei care se ocupau cu lucratul pământului. De asta este și un nume atât de răspândit, de la spaniolul Jorge și până la englezescul George.

În tradiția creștină, Gheorghe este unul dintre cei mai iubiți sfinți. Este cinstit în special pentru curajul său și pentru că și-a păstrat credința în vremuri în care creștinii erau persecutați.

Una dintre cele mai cunoscute legende despre el este cea a luptei cu balaurul, simbol al biruinței credinței creștine asupra răului. Astăzi, Sfântul Gheorghe e considerat ocrotitorul militarilor, al călătorilor și al celor care lucrează cu animalele.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si