„Garanția de 50 de bani pe ambalaje a dat avânt unui nou fenomen: vânătorii de pet-uri și sticle. În Iași nu a rămas tomberon care să nu fie vandalizat. Mai mult, mânați de sărăcie, indivizii au ajuns să găsească metode să se strecoare chiar și în ghenele moderne, închise cu cheia. Camerele de supraveghere au filmat imagini uluitoare”, a transmis Christian Sabbagh.

Vânători de pet-uri și sticle

Acest individ din Iași e surprins de o cameră de supraveghere în timp ce se cațără pe un uriaș tomberon ca să captureze pet-urile din el.
La ghenele de vis-a-vis, alte tinere scormonesc în gunoaie după sticle din plastic. Incredibile sunt imaginile filmate acolo unde există sisteme speciale de siguranță. Un bărbat care a ieșit cu consoarta la vânătoare de pet-uri se chinuie și reușește să se strecoare prin gaura containerului unde există plastic și metal.

Citește și: VIDEO- Cum putem recupera garanția de 50 de bani, plătită pentru ambalaje? Explicația întregului circuit

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Misiunea e îndeplinită după ce, din interior, reușește să descuie ușa, apoi cei doi golesc tomberonul galben. Munca altora e ceva mai ușoară, căci au noroc să fi fost alții înaintea lor și să găsească ușile ghenelor deschise. Scenele se derulează atât pe lumina zilei, dar mai ales noaptea. În fața acestui bloc, de pildă, atacul se dă în grup organizat.
Fenomenul a luat amploare după ce statul a început să plătească garanția de 50 de bani pe ambalaje.

Doar că, spun cei de la salubritate, nu fac altceva decât să vandalizeze totul în cale și să-i fure pe ieșeni.
Poliția dă amenzi, dar asta nu sperie pe nimeni. Cei de la salubritate se văd nevoiți să repare ghenele vandalizate aproape zilnic. Speră totuși că vor găsi o soluție să stârpească fenomenul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si