"Un nou stil de dans face furori printre românce. Belly dance-ul sau dansul oriental, câștiga, tot mai multe adepte. La Oradea, o coregrafă a reușit să înființeze o școală de profil și are la cursuri zeci de eleve, de la adolescente până la doamne trecute de 70 de ani. Mișcările senzuale le ajută să fie mai feminine, mai grațioase, dar și să scape de kilogramele în plus", a transmis Cristina Dorobanțu.

Un nou stil de dans face furori printre românce

Cursurile de dans oriental sunt susținute de mai bine de 11 ani de Alya, cea care a adus conceptul în oraș.

"Am început cu programe artistice, am fost invitată la fel de fel de evenimente, pe parcurs am dezvoltat tot mai mult, am deschis școala de dans. Erau foarte puține, 2,3 4, cam așa, fete între 20 și 30 de ani, erau curioase, puține veneau, dar am chiar și persoane care au venit la început și au rămas până astăzi, de 11 ani", a declarat Alya, coregraf.

Chiar dacă începuturile nu au fost tocmai ușoare, Alya nu a cedat iar acum talentata coregrafă are la ore peste 70 de cursante, împărțite pe grupe ,în funcție de nivelul de experiență.

"Trebuie să te antrenezi zilnic ca să poți să ai bună dispoziție, să îți iasă mișcările, dacă îți ies mișcările ai și încredere în tine mai multă și dacă ai încredere cu siguranță oferi energie", a declarat Alya, coregraf.

"Avem patru ridicări de șold. 1, 2, 3, 4. Și schimbăm. Cu șoldul stâng la fel. Avem o tobă orientală pe care noi o numim darbuca, învățăm ritmurile, nu cântăm cu ea, facem doar rtimuri pentru dansatoare, ca să înțeleagă mai bine rimurile ce se află în melodiile noastre, pentru a putea să le executăm corect", a declarat Alya, coregraf.

La cursuri am întâlnit-o și pe Yasmina, în vârsta de 16 ani, care s-a apucat de belly dance în luna octombrie a anului trecut, iar în decembrie a și participat la primul său concurs internațional de acest

fel.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

"Fac dansuri populare de 8 ani și m-am gândit să mă apuc de belly dance pentru că am văzut în filme, în multe videoclipuri. Mi-a plăcut acolo la fete cum mișcă din corp, izolarea corpului. Cum e față de populară? E un stil foarte diferit", a declarat Yasmina Madas, practicantă de belly dance.

În schimb, Ecaterina practică belly dance-ul de câțiva ani și chiar dacă a împlinit vârsta de 73 de ani se antrenează cot la cot cu celelalte cursante mult mai tinere.

"Recomand să vină femeile de 100 de ani, de 100 de kilograme, fetele ca și mine, că aici nu se uită nimeni, cine ești, cum ești, să vină, să iasă din casă și ne simțim bine", a declarat Orosz Ecaterina, practicantă de belly dance.

Alina s-a îndrăgostit atât de mult de dansul oriental, încât a ales să-și schimbe programul de lucru pentru a putea ajunge la cursuri. Mai mult decât atât, dansul a ajutat-o să slăbească.

"Cursul a durat 3 luni de zile, în perioada aia am slăbit 7 kilograme, destul de mult, și asta doar prin mișcările pe care mi le-a dat Alya", a spus Alina Chiș, practicantă de belly dance.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Când participă la concursuri sau spectacole, cursantele își aleg costumele în funcție de melodii.

Anul viitor, Oradea va fi din nou gazda Festivalul Internațional de Belly dance. Până atunci, Alya și unele dintre elevele sale vor participa la ediția din acest an, al concursului, care se va ține în Serbia.

Citește și: VIDEO- Scandal la cuțite în familia unei politiciene cunoscute din România. Și-a suspendat soțul din funcția de prim-vicepreședinte al partidului pe care îl conduce


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si