Pregătiți cu sacoșe, oamenii se plimbă printre rândurile cu roșii, ardei, castraveți sau vinete și culeg, totodată, singuri legumele pe care vor să le cumpere. Majoritatea sunt părinți care și-au adus copiii să vadă cum este la această fermă din Horlești, județul Iași. Cei mici sunt cei mai încântați de această activitate.

Citește și: VIDEO- Preț triplu după numai 50 de kilometri. Pepenele roșu, din ce în ce mai scump

„Foarte frumos. Ce ți-a plăcut cel mai mult? Când am cules roșiile.”

Astfel copiii au învățat de la părinții lor cum să culeagă diferite legume și să se bucure de gustul și mirosul lor direct de pe plantație.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Am cules roșii, ce e natural, teoretic și practic presupun. Roșii, castraveți, ardei, e drăguț în special pentru copii pentru că nu mai au sentimentul ăla doar de a merge la supermarket, de alege între Turcia, Olanda și Spania.”

Clienții își culeg singuri legumele, care se vând cu 15% mai mic decât la tarabe

Cei care au ajuns în fermă, nu știau ce să culeagă mai întâi, atât de mult le-a plăcut și nu au plecat decât peste câteva ore, bineînțeles cu sacoșele pline.

„Este exact ceea ce ar trebui să fie, să venim să culegem singuri legumele, să învățăm copiii o viață sănătoasă să aibă și să mănânce sănătos.”

Familia Marcu a fost cu inițiativa după ce a observat că e greu să găsească ajutoare la cules. Așa că pentru cele 3 hectare cultivate cu legume, la fel ca pe vremea bunicilor, fermierii s-au gândit să invite pe clienți să-și aleagă produsele direct de pe câmp.

Clement Marcu, fermier: „În timp, am încercat să îi fac pe clienți să vină la noi la fermă, să fie un parteneriat win-win pentru toată lumea, oamenii să se relaxeze câteva ore în fermă la noi, noi să ne vindem produsele.”

Pentru că inițiativa lor se bucură de succes, cultivatorii îi așteaptă pe culegătorii de ocazie pe câmp și în sere toată luna august.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si