In articol:
Un trend periculos se dezvoltă pe rețelele de socializare. Unii tineri cer bani de la urmăritori pentru a face farse la 112. Apelurile care-i trimit pe salvatori după cai verzi pun alte persoane în pericol. Colegii mei au intrat într-un dispecerat în care ajung apelurile de urgență și ne arată cât e ușor se epuizează resursele de intervenție, a
Cer bani pentru farsele la 112
Suntem în dispeceratul serviciului de ambulanță Timiș. În timp ce la telefon așteaptă pacienți cu probleme reale, autospecialele de intervenție riscă să parcurgă zeci sau sute de kilometri inutil, din cauza unor apeluri false.
Din fiecare 2 apeluri la 112 la nivel național, unul reprezintă o alertă falsă. De multe ori e vorba de tineri care nu înțeleg că-i pun pe alții în pericol.
Însă farsele capătă o direcție macabră pe TIKTOK, acolo unde unii tineri cer bani de la urmăritori pentru astfel de provocări periculoase.
Farsele la 112 pot fi amendate cu sume cuprinse între 2 mii și 4 mii de lei. Se poate ajunge și la o pedeapsă de 400 de ore de muncă în folosul comunității.