"Un nou trend pe social media provoacă îngrijorarea medicilor. Cu ochii în mediul on line, tot mai mulți copii folosesc produse cosmetice care nu sunt pentru vârsta lor. Dermatologi avertizează că rutina de înfrumusețare și folosirea de cosmetice la vârste fragede pot afecta ireversibil tenul", a transmis Cristian Sabbagh.

Tren periculos: machiaje pentru copii

Raioanele care au cosmetice pentru copii au ajuns și la noi în magazine.

Rutina de îngrijire a pielii, la vârste tot mai mici, s-a răspândit, de fapt, pe paginile de socializare. Este un adevărat trend la nivel internațional.

Apă micelară, gel de curățare, ser, cremă hidratantă, dacă sunt dedicate îngrijirii tenului adult pot avea efecte ireversibile pentru pielea copiilor. Dermatologii sunt fermi in acest sens.

"Produsele cosmetice și în general cele de machiaj, pot determina dermatite de contact, eczeme la nivelul feței, uneori chiar și arsuri. De asemenea, pot determina apariția acneei și erupției acneei forme. Și de asemenea, pot declanșa apariția unor arsuri", a declarat dr. Florentina Zaharia, medic.

Doar că, sub influența clipurilor postate pe internet, interesul copiilor pentru cosmetice crește.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

"Este bine să vorbim și să învățăm copii cum să își îngrijească pielea, în primul rând prin spălarea fetei cu un săpun delicat"", a declarat Ana Maiță, activistă.

Pentru că pe rețelele sociale clipurile nu au restricții, iar multe din cele dedicate îngrijirii pielii devin virale îndată ce sunt postate, europarlamentarii s-au gândit cum să îi protejeze pe copii.

"Uniunea Europeană a adoptat directiva privind piața digitală, Digital Single Act, care spune așa, că operatorii și media trebuie sa blocheze conținutul publicitar de marketing care e direcționat către copii", a declarat Nicu Ștefănuț, europarlamentar.

Dermatologii recomandă folosirea produselor dermato-cosmetice, testate dermatologic și adaptate vârstei, dar numai după vârsta de 14 ani.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: