„După dezastrul lăsat în urmă de urgia albă care s-a abătut peste România, vremea face din nou ravagii. Meteorologii au emis două coduri de vreme severă pentru centrul, vestul și nordul țării. În județele vizate ninsorile și viscolul au lovit deja puternic, iar una dintre avertizări e valabilă și acum”, a transmis Simona Pătruleasa, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Vremea face din nou ravagii în țară. Două coduri emise pentru vreme rea

Mai multe județe din centrul și vestul țării au fost sub cod portocaliu de vreme severă, care a adus ninsori abundente și viscol.
În Sibiu, urgia alba s-a dezlănțuit de ieri. La peste 1.400 de metri altitudine, în Munții Cindrel, vântul a suflat ca turbat, iar vizibilitatea a fost aproape zero. Drumarii au intervenit dis de dimineață pentru a curăța zăpada de pe șosea.
„La Păltiniș vântul suflă cu rafale care depășesc 90 de km/h și viscolește zăpada depusă în ultimele zile. Utilajele de deszăpezire lucrează de câteva ore pentru a curăța șoseaua care face legătură cu stațiunea”, a transmis Anca Marin, corespondentul Știrilor Kanal D.

Citește și: VIDEO- Fără brad în municipiul Zalău. Autoritățile l-au instalat, dar din cauza glumelor de pe internet, bradul a fost tăiat

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Stratul de zăpadă depus în ultimele zile măsoară aproape jumătate de metru.
De două zile, viscolul turbat nu contenește nici în Brașov. În Poiană, rafalele violente de vânt au atins viteze de peste 90 de kilometri pe oră. La baza masivului Postăvarul copacii se clătinau din cauza vântului, iar în vârf de munte viscolul și-a arătat adevărata forță.
„Codul portocaliu de viscol se resimte din plin și în Poiana Brașov.

Din cauza rafalelor puternice, toate instalațiile de transport pe cablu au fost oprite. Sunt 2 grade Celsius acum în stațiune, dar frigul se simte foarte intens din cauza vântului care, din când în când, suflă cu putere”, a transmis Adrian Jătăreanu, corespondentul Știrilor Kanal D.
La Rânca a nins abundent, iar drumarii au acționat continuu cu material antiderapant pe Transalpina. Stratul de zăpadă depus depășește 30 de centimetri.
Și temperaturile au scăzut brusc, până la minus 9 grade, iar azi va fi și mai frig. Autoritățile îi sfătuiesc pe șoferi să nu plece la drum dacă nu au mașinile echipate corespunzător pentru iarnă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si