Close sidebar
Close sidebar

VIDEO. Un oraș își pedepsește politicienii băgându-i într-o cușcă cu picioarele în râu

Unii politicieni merită să fie trași la răspundere mai des de către cei care i-au votat și îi plătesc - mai ales în țări cu obiceiuri rele, adânc înrădăcinate, în special de corupție. Un oraș cu tradiție medievală folosește și azi metodă de a le reaminti politicienilor "cine e șeful" și pentru cine e lucrează.

Sorin Negru,

Un oraș își pedepsește politicienii băgându-i într-o cușcă cu picioarele în râu

[Sursa foto: twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Există un oraș în Italia în care oamenii îi pun pe politicienii locali într-o cușcă și îi scufundă în râu, ca pedeapsă pentru greșelile lor.

Citește și: O femeie, în vârstă de 98 de ani, are peste 230 de stră-strănepoți: „Șase generații în viață”

Evenimentul se pertrece anual și este doar o scufundare rapidă menită să-i distreze puțin pe localnici, mai degrabă decât o încercare de a înlătura pe cineva, scrie Ladbible.com.

Citește și: Ce este "terorismul sushi", fenomenul viral care i-a îngrozit pe japonezi. Primele arestări printre tinerii care ling mâncarea altora

Scufundarea anuală în apele reci ale răului se numește "Curtea de Pocăință".

Ce este pedeapsa „Tonca” și unde are loc

O mulțime de locuri din întreaga lume au propriul lor set select de obiceiuri și ritualuri, dar ți-ar fi greu să găsești un oraș care să-i pună pe cei mai enervanti oameni în cuști și să-i coboare în râu.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citește și: A murit Mystic Meg, cel mai cunoscut astrolog din Marea Britanie, care a prezis câștigurile la loto

Acest eveniment acvatic unic se numește „Tonca” și face parte din sărbătorile străvechi pe care orașul Trento le organizează în fiecare an în a doua jumătate a lunii iunie.

Citește și: Doi bărbați, îndrăgostiți de aceeași femeie, s-au luat la bătaie pentru a-i câștiga inima. Femeia i-a părăsit pe amândoi

Evenimentele sunt menite să-l onoreze pe Sfântul Vigiliu, sfântul patron al orașului, iar unul dintre evenimentele principale este Curtea de Pocăință, unde sunt judecate personalități celebre din Trento care au făcut erori sau au căzut în dizgrație de-a lungul anului.

Unii vor fi găsiți nevinovați și scutiți de o scufundare în râu, dar pentru cei găsiți vinovați pedeapsa lor este o baie rece și răcoritoare.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Foarte des, asta înseamnă că un politician se va număra printre cei care se scufundă în apă, pentru că atunci când cauți persoana din oraș care a stricat cel mai mult, de obicei va fi un politician.

Tonca are loc în mod tradițional în ultima duminică înainte de 26 iunie, data la care sărbătorile vigiliene se încheie.

Anul trecut, Tonca a avut loc pe 19 iunie și un total de șase persoane au fost găsite vinovate, în timp ce cinci au fost salvate dintr-o cufundare în râul Adige.

Scufundarea în râu într-o cușcă este varianta profană a unei pedepse istorice folosită în ultimul mileniu pentru cei care au fost găsiți vinovați de săvârșirea de blasfemie.

Spre deosebire de pedepsele inchiziției, oamenii găsiți vinovați sunt totuși scoși din apă fără să pățească ceva, în loc să rămână acolo până când localnicii sunt siguri că sunt morți și își doresc cușca înapoi- cum se întâmpla cu secole în urmă.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI