VIDEO Un parc din Cluj-Napoca, paradisul copilăriei pentru turiști! Oamenii care au venit au putut să se distreze, dar să se și relaxeze
Muzica, produsele locale și obiectele făcute manual au reprezentat atracții din cadrul Festivalului Iarmaroc.
„Un festival organizat ieri în Muzeul Etnografic din Cluj-Napoca a strâns mii de oameni pe ulițele cu case vechi. Muzica a răsunat pe scenele din parc, iar micii artizani și producători locali și-au expus marfa pe tarabe. Vizitatorii s-au bucurat de vremea frumoasă și de atmosfera care le-a adus aminte de copilărie”, a transmis Simona Pătruleasa.
Aleile Parcului Etnografic din Cluj-Napoca au fost pline ochi în acest weekend.
„Mi se pare literalmente amazing. Tematica se potrivește cu locul, cu vibe-ul, vremea... deci merge perfect. Mai vizitezi ce se află aici, te și relaxezi. Mergem să ne întindem puțin pe iarbă. Cred că o să fie mega fain. Este până acum”, a spus o fată care a ales participe la acest eveniment.
Cei mai mulți au ales să se întindă pe iarbă și să se bucure de atmosferă.
În fața scenelor sau pe pajistile dintre căsuțe, oamenii s-au simțit ca pe vremuri, acasă la sat.„Ne bucurăm de vocea asta minunată și de soare, din acest motiv am vrea să rămânem aici conectați. E superb, magic”, a spus o participantă la acest eveniment
„Foarte fain, foarte fain. E fain că acest oraș (n.r. Cluj-Napoca) are asemenea eveniment. Vrem mai multe că ai unde să mergi.
Oricum ieșim din casă ca e vară și e frumos, dar atât de frmos e să poți să mergi undeva unde să te și cultivi, cumva, intelectual, artistic. Cumva, ai ce vedea, ai ce simți. Oferă foarte multe simțurilor și sentimental, e foarte fain”.Iar cei care au vrut mai multă liniște au ales zonele cu hamace de unde a putut împrumuta și cărți.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
„E foarte divers, cu muzică, mâncare, produse handmade. Am găsit locul acesta și e relaxant. Am copilărit prin zona această și o cunosc destul de bine”,
Evenimentul a fost gândit tocmai în ideea asta... ca oamenii să își aducă aminte de copilărie, prin toate mijloacele.
„Publicul poate alege din mai multe activități, printre care și ateliere de creație. Avem cinema silențios, hamacul cultural, unde oamenii pot să stea chill pe un hamac și să citească o carte. Avem foarte multe concerte acustice, dar și muzică pe vinil și, bineînțeles, centrul evenimentului este târgul de creatori”, a spus Raluca Bogdan, organizator.
Zeci de artizani și producători români și-au adus creațiile la acest eveniment. Vizitatorii au putut cumpăra produsele realizate handamade sau din materiale 100% naturale.
„Noi facem haine din cânepă. Ce e unic la ele e că noi ne facem propria noastră pânză. Majoritatea încearcă să cumpere pânză de cânepă, noi o facem”, a spus Ionuț Rusu.
Citește și: Care sunt județele din România cu cele mai mari salarii nete- HARTA
Turiștii au fost fascinați să descopere și modul în care se fac aceste produse.
„Obținem ceva de genul. Scoatem din apă cânepa. Se rup în bucățele mici și, apoi, iese ceva de genul acesta. Este pieptănat ca și cum îți piepteni părul”, a explicat Ionuț Rus.
„În principal cumpără străinii. Ei cumpără pentru că nu au. De asta fac ce fac”, a spus Ionuț Rusu.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
„Îl prinzi aici și e un crop top pe un umăr. Est foarte frumos. E o culoare plăcută”.
Răzvan realizează produse parfumate natural. Lumânările au fost vedetele standului.
„Punem multă dragoste în produsele noastre, absolut complet de mână. Prin ingredientele pe care le folosim, până la ceara naturală, parfumurile pe care le alegem și le combinăm, avem rezultatul acesta”, a spus Răzvan Lică, producător.
Festivalul s-a desfășurat timp de 3 zile în Parcul Etnografic din Cluj-Napoca. Mii de oameni au participat la concerte și au ales să se plimbe printre tarabele cu mâncare, băuturi și produse handmade.