O tragedie a avut loc în dimineața zilei de 26 martie 2024. Podul Francis Scott Key din Baltimore, cu o lungime de 2,57 km, s-a prăbușit, după ce o navă s-a izbit puternic de acesta. 

Înainte de impactul catastrofal, nava ar fi apucat să transmită un semnal SOS. Autoritățile s-au mobilizat și au încercat să încetinească fluxul de trafic pentru ca tragedia să nu se extindă și mai mult.

Ce s-a întâmplat în Baltimore?

Podul din Baltimore s-a prăbușit în noaptea de 25 spre 26 martie 2024 după ce a fost lovit de o navă cu containere închiriată de compania daneză Maersk. Niciunul dintre oamenii aflați la bordul navei care naviga sub pavilion Singapore nu a fost rănit, însă două persoane au fost scoase din apă, iar cel puțin 7 persoane sunt în continuare căutate de serviciile de urgență la această oră.

podul baltimore

După tragedie, inclusiv transportul maritim către și dinspre Baltimore a fost suspendat.

[Sursa foto: Pixabay]

Citește și: Descoperire macabră a polițiștilor din județul Neamț! Ce s-a găsit în pădure, într-o mașină arsă în totalitate, a șocat autoritățile

Guvernatorul din Maryland a declarat stare de urgență pentru a putea mobiliza cât mai repede „resursele federale ale administrației Biden”.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Din primele informații s-a constatat că tragedia nu a fost una pusă la cale și nu există nici indicii care să conducă către acte de terorism.

Wes Moore, guvernatorul din Maryland, a specificat că nava „Dali” a pierdut puterea motoarelor și apoi nu a mai putut fi controlată.

Totuși, echipajul său a reușit să transmită un semnal SOS înainte de impact.

Cine sunt persoanele date dispărute?

Podul care s-a prăbușit în Baltimore era deschis circulației, însă în continuare necesita întreținere. Potrivit The Guardian, nava ar fi pierdut propulsia atunci când ieșea din portul Baltimore.

În momentul impactului puternic, pe podul din Baltimore se aflau mai mulți muncitori care lucrau pentru a repara partea carosabilă a podului. În prezent, cel puțin 6 muncitori sunt dați dispăruți. Autoritățile desfășoară activități pentru a-i salva pe aceștia în râul Patapsco. Doi oameni au fost scoși din apă până acum, iar unul dintre ei se află în stare gravă la spital.

„Ştim că existau oameni pe pod în momentul prăbuşirii, care lucrau pe pod, erau subcontractori pentru noi", a declarat Paul Wiedefeld, secretarul în transporturi al Maryland.

pod baltimore

Podul Francis Scott Key din Baltimore, cu o lungime de 2,57 km, s-a prăbușit, după ce o navă s-a izbit puternic de acesta. 

[Sursa foto: Pixabay]

Citește și: VIDEO-Bullying-ul, sancționat prin lege. Un adolescent a fost condamnat la închisoare, după ce a agresat doi colegi cu nevoi speciale

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Administrația Federală a Aviației (FAA) din Statele Unite a interzis pilotarea aeronavelor în jurul podului prăbușit pentru a nu interfera cu operațiunile de salvare care au loc în aceste momente.

„Nu interferaţi cu operaţiunile de salvare. Dacă zburaţi, operaţiunile de salvare nu se vor putea desfăşura", se arată în comunicat al autorităților guvernamentale, conform news.ro

După tragedie, inclusiv transportul maritim către și dinspre Baltimore a fost suspendat. Locuitorii din această zonă au fost sfătuiți să lucreze de acasă și să evite deplasările. Șoferii au fost sfătuiți să găsească rute alternative de călătorie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si