Adrian Alin Marchiș, un polițist din Huedin, a avut un comportament complet neadecvat în trafic, luni dimineață.

El a șicanat alți participanți la trafic prin manevre deosebit de periculoase precum frânări bruște, încălcarea marcajelor longitudinale continue și chiar conducere pe contrasens.

Șefii IPJ Cluj s-au sesizat din oficiu atunci când au văzut imaginile șocante și au dispus verificări, scrie ziarulclujean.ro

Citește și: O femeie de 40 de ani i-a smuls scaunul cu rotile unui bărbat înainte ca acesta să se prăbușească și să moară

Ce s-a întâmplat în trafic, pe „drumul morții”?

Luni dimineața, un bărbat și fiica sa circulau pe DN1 E60, între Izvoru Crișului și Păniceni.

În imaginile surprinse de tânără se vede cum, în fața mașinii lor, ajunge Adrian Alin Marchiș. Deși cunoaște legile în vigoare, polițistul a început să șicaneze autoturismul celor doi, după ce ar fi fost nemulțumit de modul în care bărbatul l-a depășit în trafic.

În imagini se vede cum polițistul conduce haotic și nu ține cont de marcajele rutiere  și ajunge pe contrasens, acționând în mod repetat frâna. Agentul de Poliție nu a ținut cont că îi pune în pericol pe bărbat și fiica sa, pe ceilalți participanți la trafic și chiar pe el însuși.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Accident rutier grav la ieșire din Timișoara, spre autostrada A1. Două persoane au fost declarate decedate

Victimele șicanării în trafic au trimis imaginile către presa locală. La câteva ore de la sesizare, oamenii legii au aflat cine era la volanul autoturismului care cauza probleme în trafic.

Șefii IPJ Cluj au dispus verificări imediate, care ar urma să fie închise în cursul zilei de marți și să fie dispuse măsuri.

Cum comentează doi piloți de raliu, campioni mondiali, comportamentul agresiv al agentului

Bogdan Marișca și Valentin Porcișteanu, multipli campioni naționali la raliu, au comentat imaginile incredibile care au ajuns în atenția presei locale și ulterior la autorități.

Citește și: Accident rutier cumplit. A fost necesară intervenția elicopterului SMURD

„(...) Joaca aceasta cu mașina, care frizează lipsa de bun simț și de respect față de cel din spatele lui și față de cei din față, poate fi sursa unei tragedii.

(...) Din punctul meu de vedere, e o atitudine care trebuie combătută și trebuie sancționată, în așa fel încât să nu o mai regăsim pe drumurile din România.(...) Este un exemplu de așa nu și sincer nu mi-aș dori să mă întâlnesc cu astfel de șoferi în trafic pentru că sunt periculoși”, a declarat Bogdan Marișca, instructor de conducere defensivă la Napoca Rally Academy, pentru sursa citată anterior.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Un preot a fost prins beat la volan, după ce a provocat un accident rutier

Valentin Porcișteanu este de părere că pregătirea efectuată la școala de șoferi nu este nici pe departe una suficientă.

„(...) Un astfel de comportament ne arată pe de-o parte că nu avem o pregătire suficientă în școala de șoferi, iar pe de altă parte vedem o altă latură ce ține de civilizație.

Citește și: Trafic blocat pe DN1. O dubă și o mașină s-au izbit puternic, iar o persoană a rămas încarcerată

Este adevărat că cel care lovește din spate se face vinovat, dar nu oricum. Nu în condiții evidente de șicană.(...) O simplă suspendare a dreptului de a conduce o lună nu face mare lucru”, a adăugat Valentin Porcișteanu, pilot profesionist și instructor în cadrul Vali Porcișteanu- Driving School, pentru aceeași sursă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si