"Prețul mediu al biletelor de avion a crescut cu 40 de euro de la un an la altul. Chiar și așa, numărul rezervărilor a atins un nivel record. Însă pasagerii nu vor să arunce cu banii și caută soluții pentru economii, mai ales că prețul de bază al biletelor se dublează sau chiar se triplează atunci când adăugăm taxele și opțiunile suplimentare", a transmis Cristian Sabbagh.

Un preț la început, altul dublu la final

Sebastian și Gabriela vor pleca peste o săptămână într-o vacanță în Londra. Au plătit 120 de euro pentru bilete, asta pentru că nu au adăugat vreun serviciu suplimentar. Își doresc să stea unul lângă celalalt în timpul zborului de trei ore și jumătate, însă taxa li se pare mult prea mare așa că au găsit altă variantă.

"- De multe ori mă gândesc că oricum mai sunt persoane în situația mea și atunci facem schimb, prefer să fac schimb de loc decât să dau 50-100 de euro pe un loc, exagerat
- La bagaje?
- Nici la bagaje, dacă se poate cât mai mult cu un rucsac
- Calculezi foarte bine de acasă câte kg pui în bagaj?
- Da, asta e singura variantă, calculez și mă duc cu speranța că nu o să fiu prinsă în cazul în care am puțin mai mult", a spus Gabriela.

Și alți călători spun că sunt extrem de atenți atunci când călătoresc cu avionul pentru că un zbor low-cost poate ajunge să coste cât unul cu o companie de linie.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

"58 de euro ne-a costat biletul de persoană. Noi suntem cu valiza de mână și când am venit încoace am avut mai multe kilograme și am plătit.

50 de euro am achitat", a spus un român.

Un bilet dus-întors Iași-Roma costă 106 euro. Sună bine, doar că nu e prețul final. Din start adăugăm 15 euro taxa de serviciu și ajungem la 121 de euro. Cel mai mic bagaj de cală ne costă aproape 71 de euro. Dacă vrem servicii extra, precum suport prin email, ceck-in online și rambursare în cazul în care compania aeriană anulează zborul, plătim în plus aproape 13 euro. Iar selectarea locului în avion este de cel puțin 30 de euro la fiecare zbor. La final, prețul trece de 272 de euro, deși am pornit de la numai 106.

"În funcție de modalitatea prin care este achiziționat, același serviciu suplimentar poate fi câteva zeci de euro sau poate depăși chiar și 100 de euro.Vă dau un singur exemplu – dacă plătiți on-line taxa pentru un bagaj de 32 de kg, aceasta pornește de la 19 euro. În aeroport, prețul este de 6 ori mai mare și ajunge la 120 de euro", a transmis Delia Săndulachi, reporter Știrile Kanal D.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si