Bărbat: Eu n-am nevoie de banii astia, ca ma tine mama. Banii astia eu ii beau si-i fumez, eu nu cumpar o paine! Daca vrei sa ma intelegi, bine!

Desi rusinos, traiul pe care-l duce nu-i provoaca vreo strangere de inima: cand cheltuie ajutorul social, barbatul bea si fumeaza din pensia mamei.

Reporter: Cu banii de ajutor social ce faceti?

Bărbat: Ii fumez si mai beau cate un sprit la magazin acolo si mai fac semnatura pe caiet, acolo,
cum se da pe datorie. Si restul de papica este din curte. 16:54

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Loviti de lene, dar ajutati de stat, sunt multi. Banii primiti degeaba nu le mai ajung si
prea mult timp liber strica. Cea mai recenta dovada vine de prin partile Moldovei,
unde pomana statului a fost folosita pe post de credit la pacanele.

IULIANA BASALIC, corespondent Stirile Kanal D: Sute de asistati social au reusit sa se imbogateasca peste noapte nu prin munca, ci la jocurile de noroc.

Acestia au cheltuit ajutoarele la pacanele, InsA au omis sa declare castigurile. Acum sunt somati de autoritati sa inapoieze banii statului.

Cele mai recente date arate ca- in primele sapte luni- totalul cheltuielilor cu asistenta sociala a crescut cu 11% fata de aceeasi perioada a anului trecut: 65,3 miliarde lei s-au dus pe ajutoare, alocatii si pensii. Pana la finalul anului, guvernul trebuie sa asigure peste 3 miliarde de lei doar pentru a suporta pensiile marite de la 1 septembrie.

ROBERT CROITORU- ANALIST FINANCIAR: Trebuie sa se faca lucrul asta, in orice stat civilizat se face, partea proasta e ca s-au taiat investiitiile, aici sufera mereu Romania. Nu se iau masuri coerente la ora actuala ca sa se indrepte lucrurile. Pe de-o parte, ai luat niste masuri corecte, pe de alta parte, ti-e frica ca pleci de la putere. Per total, romanul va avea de pierdut. Nu se rezolva cele mai mari probleme ale romanilor: sanatatea, invatamantul, investitiile.

10 milioane de români inactivi

Potrivit Institutului National de Statistica, peste 10 milioane de romani sunt inactivi, adica n-au un loc de munca si nu platesc contributii sociale. Fara elevi si studenti, cifra se reduce la aproximativ 6 milioane de asistati sociali, pensionari si casnice.

In categoria din urma intra si doamna Filofteia din Buzau: Sunt batrana! Cine ma mai angajeaza?! Ca am durere in spate, am avut probleme cu gatul. Sunt inimoasa, m-as duce, m-as descurca, dar n-am cum! 2:44

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

Cezar, in schimb, nu sta cu mana intinsa la stat. Desi n-are studii, mereu si-a gasit de lucru acasa,
in Galati.

Cezar Stanescu: Lucrez ca ingrijitor la scari, femeie de serviciu. Eu prefer mai bine sa muncesc decat sa stau la mila statului, adica sa stau la mila primariei sa-mi dea ajutor social. Mai bine muncesc din sudorile mele sa iau bani.

Impotriva celor apti, dar lenesi exista si o lege: cine nu vrea sa presteze munca in folosul comunitatii pierde banii de la stat, pe o perioada de un an de zile. Cei mai multi beneficiari ai ajutorului de la stat sunt in judetele Dolj si Buzau.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si