"Un soi de praz cu gust de usturoi este studiat de cercetătorii buzoieni de la Banca de Resurse Genetice Vegetale din Buzău. Planta a fost descoperită în flora spontană din Pădurea Crâng, cel mai mare parc din oraș. Potrivit cercetătorilor buzoieni, planta este rezistentă la dănuători și are un potențial ridicat de producție", a transmis Cristina Dorobanțu.

Un soi unic de praz crește în România

O specie sălbatica de praz, foarte asemănătoare cu usturoiul, este cercetată cu atenție de o echipa de specialiști din Buzau. Planta a fost descoperită în pădurile din județ, unde a crescut în mod spontan, în urmă cu ceva timp. Acum, însă, este din ce în ce mai întâlnită în flora pădurii.

Planta a început să fie studiată în urmă cu 5 ani, atunci când a fost descoperită prima dată. Frunzele ei miros și au gust de usturoi, chiar dacă nu provine din aceeași familie botanicaă cu acesta.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Echipa care studiază această plantă nu a reușit să-i afle deocamdată vechimea. Cercetătorii care o analizează vor să o înregistreze ca fiind un soi specific românesc și urmează să o prezinte în premieră la un important congres al horticultorilor.

Prazul cu gust de usturoi nu este singura descoperire importantă pe care cercetătorii de la Banca de Gene au făcut-o în pădurea Crâng. Tot aici există și un soi unic de lalea sălbatică, soi care nu mai crește nicăieri în țară.

Citește și: VIDEO- Mărturiile clienților din restaurantul din Cluj, unde vânzătoare mânca cu mâna din preparatele expuse: "I-o fi fost foame, dar totuși..."


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si