Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Un soi unic de praz crește în România. Planta este studiată de cercetătorii buzoieni

Cercetătorii buzoieni de la Banca de Resurse Genetice Vegetale din Buzău studiază un nou soi de praz. Planta unică în România a fost descoperita în Pădurea Crâng.

Redactia Stirile Kanal D,

Un nou soi de praz [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

"Un soi de praz cu gust de usturoi este studiat de cercetătorii buzoieni de la Banca de Resurse Genetice Vegetale din Buzău. Planta a fost descoperită în flora spontană din Pădurea Crâng, cel mai mare parc din oraș. Potrivit cercetătorilor buzoieni, planta este rezistentă la dănuători și are un potențial ridicat de producție", a transmis Cristina Dorobanțu.

Un soi unic de praz crește în România

O specie sălbatica de praz, foarte asemănătoare cu usturoiul, este cercetată cu atenție de o echipa de specialiști din Buzau. Planta a fost descoperită în pădurile din județ, unde a crescut în mod spontan, în urmă cu ceva timp. Acum, însă, este din ce în ce mai întâlnită în flora pădurii.

Planta a început să fie studiată în urmă cu 5 ani, atunci când a fost descoperită prima dată.

Frunzele ei miros și au gust de usturoi, chiar dacă nu provine din aceeași familie botanicaă cu acesta.

Citeste si: Un tânăr de doar 20 de ani s-a înecat la Costinești! Bărbatul a ignorat steagul arborat la mal- kanald.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Echipa care studiază această plantă nu a reușit să-i afle deocamdată vechimea. Cercetătorii care o analizează vor să o înregistreze ca fiind un soi specific românesc și urmează să o prezinte în premieră la un important congres al horticultorilor.

Prazul cu gust de usturoi nu este singura descoperire importantă pe care cercetătorii de la Banca de Gene au făcut-o în pădurea Crâng. Tot aici există și un soi unic de lalea sălbatică, soi care nu mai crește nicăieri în țară.

Citește și: VIDEO- Mărturiile clienților din restaurantul din Cluj, unde vânzătoare mânca cu mâna din preparatele expuse: "I-o fi fost foame, dar totuși..."

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI