Un turist a fost amendat cu 3.000 de lei după ce a incendiat pajiștea din apropierea Crucii Caraiman. Vinovatul este un bărbat în vârstă de 39 de ani.

Reprezentanţii Jandarmeriei Române au transmis, luni, că incidentul a avut loc în urmă cu o zi.

Citeste si: O victimă a incendiului de la Colectiv a devenit mamă la 7 ani de la tragedie

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Ce spun autoritățile despre incident

„Jandarmii montani din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova au fost informaţi de către un ghid montan despre faptul că o persoană ce făcea parte dintr-un grup de turişti a folosit o artificie pe pajiştea din apropierea Crucii Caraiman , aprinzând iarba uscată din zonă. Din pricina curenţilor de aer şi a vegetaţiei uscate, focul s-a extins imediat, însă cu sprijinul persoanelor din grupul de turişti, acesta a fost stins într-un timp scurt, evitându-se propagarea incendiului în zona Crucii Caraiman”, au transmis reprezentanții Jandarmeriei Române.

Citeste si: O turistă a murit, după ce o stâncă uriașă s-a prăbușit peste un hotel din Creta

Vinovatul este un bărbat din București

Jandarmii montani au descoperit că persoana responsabilă pentru producerea incendiului pajiștei este chiar un turist de 39 de ani venit de la București. El a fost sancționat contravențional cu suma de 3.000 de lei pentru "arderea vegetaţiei pajiştilor fără respectarea prevederilor legislaţiei în vigoare", în conformitate cu "Ordonanţa de Urgenţă nr. 34/2013 privind organizarea, administrarea şi exploatarea pajiştilor permanente...". 

„Vă reamintim că orice incident de acest fel poate constitui un pericol real atât pentru oameni cât și pentru natură, așadar, dacă observați un început de incendiu, vă rugăm să îl semnalați în cel mai scurt timp jandarmilor montani sau la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112”, au mai transmis autoritățile.

Citeste si: Incendiu la o biserică de lemn, construită în 1801


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si