Val de aer polar în România. Gerul Bobotezei vine în 2024 cu câteva zile de întârziere, însă meteorologii de la ANM avertizează că temperaturile vor fi extrem de scăzute săptămâna viitoare.
Citește și: Se schimbă vremea! Un val de aer rece lovește România!
Un val de aer rece intră în România dinspre nordul țării și cucerește treptat întreg teritoriul țării, anunță experții ANM.
"O masă de aer polar din zona arctică ajunge în România începând de duminică. Va fi o pătrundere treptată, de duminică până la jumîtatea săptămânii viitoare", a declarat Florinela Georgescu de la ANM.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro
Citeste si: INTERVIU. Traian Băsescu: ”Sunt cei mai slabi candidați din toate alegerile prezidențiale prin care a trecut România”- wowbiz.ro
Cel mai frig va fi în zilele de luni, marți și miercuri 8-10 ianuarie, mai ales în regiunea Moldovei, dar și în nord-estul Transilvaniei.
Temperaturi de minus 15 grade la mijlocul săptămânii viitoare
Meteorologii de la ANM au precizat că temperaturile vor scădea sub minus 15 grade în nordul Moldovei și nordul Transilvaniei.
Chiar și temperaturile maxime ale următoarei săptămâni ar putea să se situeze în jurul valorii de minus 9 grade în anumite regiuni ale țării.
"Și pe timpul zilei vor fi temperaturi negative în zilele de luni, marți și miercuri. Este posibil ca temperatura să nu urce peste minus 8, minus 9 grade în nordul Moldovei", a precizat directorul de prognoză din ANM.
Experții ANM nu exclud ca săptămâna viitare să apară și episoade de vânt puternic, precum și ninsoare, caz în care s-ar putea vorbi de viscol în anumite regiuni ale țării.
Cât durează episodul de ger polar în România
Din a doua jumătate a săptămânii vitoare, vremea va începe din nou să se încălzească.
"Nu vom mai ajunge însă la temperaturile excesiv de ridicate din aceste zile", a adăugat directorul de prognoza din ANM.
Potrivit dir. Florinela Georgescu, nu este exclus să mai apară episoade de vreme rece, cu ger și chiar viscol.
Citește și: Boboteaza 2024: Pe ce dată se sărbătorește și ce nu este bine să faci în această zi sfântă?
"Prin tradiția ultimilor ani, a doua jumătate a lunii ianuarie poate aduce fenomene mai severe. A doua jumătate a lunii ianuarie și luna februarie ar putea fi perioada cu fenomenele cele mai severe", a explicat expertul ANM.
Scurte perioade de vreme de iarnă au mai fost și în lunile martie și aprilie, în anii trecuți, deci este dificil de spus când vine primăvara în România.