Valul de aer polar a lovit cu putere inca de astazi, dupa pranz, cand o ninsoare abundenta si un viscol naprasnic au lovit pe DN 10. Drumarii au inceput deja sa iasa cu utilajele pe sosele, sa curete carosabilul si sa imprastie material antiderapant. In doar cateva ore, stratul de zapada masura cativa centimetri, iar ninsoarea viscolita a facut ca vizibilitatea sa scada sub 100 de metri.

Judetele Arges, Prahova si Dambovita au fost sub imperiul unui cod galben de viscol, in zonele montane de peste 1.800

de metri inaltime.

Si in Brasov a inceput o ninsoare abundenta azi-dimineata, iar temperaturile au coborat brusc la zero grade celsius.

Ninge din ce in ce mai tare, poate pana diseara se depune si zapada.

Judetul Gorj a fost, inca de azi-noapte, maturat de viscol. Un sofer si familia sa au ramas inzapezit in statiunea Ranca, dupa ce autoturismul a derapat pe marginea drumului. Salvamontistii i-au recuperat pe cei 3 si i-au dus, in siguranta, la o cabana.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Se răcește vremea: Intensificări ale vântului şi precipitaţii în întreaga ţară, de vineri seară

Si astazi, pe zi, viscolul a dominat in Gorj, iar soselele au fost acoperite de zapada. Utilajele de deszapezire au functionat la foc continuu.

Meteorologii anunta un val de aer polar ce va pune stapanire pe intreaga tara, iar 9 judete intra, din aceasta seara, sub cod galben de vreme rea, pana duminica noapte.

In mare parte a Moldovei, dar si in zona Carpatilor va ninge viscolit, iar rafalele vor ajunge pana la 80 de kilometri pe ora.

O prognoza speciala exista si pentru Capitala, unde din aceasta noapte se va simti o racire brusca. Va fi o noapte geroasa, cu minus doua grade Celsius si vant intepator, iar de maine in Bucuresti se vor instala ploile, urmate de ninsori.

Maine maxima nu va depasi 6 grade celsius, iar duminica mercurul din termometre va indica doar un grad celsius.

Cat despre litoral, maine dupa pranz sunt asteptate ploi si lapovita, iar vantul puternic va aduce pe mare valuri uriase. Cel mai probabil, furtuna din larg va face ca porturile sa fie inchise.

Citeste si: Crăciunul în Filipine, afectat de taifunul Phanfone


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si