„Un zgomot ca și cum a căzut cineva în apă”. Așa sună apelul la 112 care a alertat toți scafandrii din Timișoara. Desfășurarea impresionantă a salvatorilor a fost în zadar. Militarii n-au găsit vreun indiciu legat de o victimă înecată. Este a doua alertă asemănătoare legată de apele Begăi în ultimele 3 săptămâni, a transmis Christian Sabbagh.

Căutări pe Bega după ce oamenii susțin că au auzit strigăte de ajutor

Apelul la 112 a fost făcut aseară. De atunci, toți scafandrii din Timișoara, adică 3 la număr, au început căutări extinse. S-au folosit și bărci pentru verificarea unei suprafețe cât mai mari din canalul Bega.
Pompierii tratează fiecare apel ca și cum ar fi o situație reală. Mai întâi intervine cel mai apropiat detașament, apoi se cheamă întăriri. Uneori, sunt aduși scafandri chiar și din alte județe.
„Reamintim cetățenilor că apelurile false pot bloca liniile de urgență și pot întârzia intervenția în situații reale”, a transmis ISU Timiș.
De ce este atât de dificilă misiunea pompierilor?

Citește și: VIDEO- O persoană este căutată fără încetare, în apele Begăi, în Timișoara. Ce au găsit autoritățile la mal?

Canalul Bega ar o adâncime de 6 metri. Vizibilitatea este redusă, iar curenții sunt puternici. După 7 ore de căutări, salvatorii s-au retras în lipsa indiciilor.
Seara, pe 21 martie, un alt apel la 112 anunța că o persoană, cel mai probabil o femeie, a căzut în Bega.

Martorul oferea, drept dovadă, o geantă de cumpărături abandonată pe mal și doi câini care lătrau în direcția apei.
7 bărci și 2 scafandri au efectuat căutări zile în șir, fără rezultat. Deși curenții pot purta victima la o distanță mare, salvatorii cred că a fost o alertă falsă, mai ales că nicio persoană n-a fost dată dispărută în zonă.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Rusia amenință pe față România. „Moscova ar putea bombarda ținte militare”. Ce țări mai sunt în vizorul Kremlinului- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro: