„Între timp, locul accidentului a fost transformat într-un adevărat altar, în memoria victimelor. Una dintre supraviețuitoarele accidentului a povestit astăzi, pentru prima dată, nenorocirea la care a fost martoră. Vă avertizez, urmează informații cu un puternic impact emoțional”, a transmis Christian Sabbagh.

Declarațiile uneia dintre supraviețuitoarele tragediei de la 2 Mai

Ședința de judecată a început puțin după ora 10 și a durat aproximativ 20 de minute.

Prezenți au fost părinții, rudele și prietenii celor doi studenți uciși. Pentru că judecătoarea este cercetată disciplinar, iar Inspecția Judiciară a cerut suspendarea ei, avocații părinților au cerut amânarea procesului. Magistrata a fost de acord și a formulat o cerere de abținere.
„Acum am emoții de bucurie că am scăpat astăzi și nu a audiat martorii”, a spus tatăl lui Sebastian Olariu.
„Ne simțim ușurați ca poate scăpăm de doamna procuror și poate avem parte de un proces corect”, a spus mama Robertei Dragomir.
Părinții victimelor își doresc cu orice preț ca judecătoarea să fie schimbată, iar Vlad Pascu să-și primească pedeapsa corectă.
„Trăiesc cu speranța că se va face dreptate într-un final. Cine va prelua, sper să preia cineva, din suflet îmi doresc asta, pentru că se vede, s-a văzut foarte clar, doamna judecător, doamna Ancuța, așa îmi place să-i spun, a fost din start, de la prima înfățișare, prima ședință depășită”, a continuat tatăl Robertei.

Citește și: Sute de blocuri din București au rămas fără apă caldă. Care sunt zonele cele mai afectate?

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Solicitarea magistratei vine la două zile de la decizia inspectorilor judiciari. Aceștia sunt de părere ca păstrarea ei în funcție ar aduce atingere gravă prestigiului justiției. La primul termen nu știa cine sunt studenții uciși, iar pe unul dintre ei îl căuta în sala de judecată. În ședința de ieri, Consiliul Superior al Magistraturii a amânat pronunțarea pentru data de 24 aprilie.
„Dacă se va admite cererea de abținere, întreg procesul se va relua de la zero. Dacă doamna judecător va fi suspendată pe 24 aprilie, se va relua procesul de la zero”, a explicat Adrian Cuculis, avocat.
În cazul în care cererile nu vor fi aprobate, la termenul următorul părțile civile vor fi audiate. Deși a fost invitat de către judecătoare să participe fizic la termen, Vlad Pascu a fost audiat tot prin videoconferință, alături de avocații lui.
Înainte de plecare, familiile îndurerate au mers din nou la locul accidentului pentru a aprinde lumânări. Acolo a fost prezentă și una dintre supraviețuitoarele tragediei de la 2 mai. Tânăra a povestit pentru prima dată despre accidentul traumatizant.
„Eu eram ultima din șir, am fost într-un șir indian. Eu eram ultima, în fața mea era Sebi și mai departe nu știu care era ordinea. Nu am auzit, doar am văzut o lumină foarte puternică de faruri din spatele meu care se apropia foarte, foarte repede și n-am mai avut timp de reacție, pur și simplu m-am trezit pe jos.

Din auzite mi-au spus cei care erau mai în față că s-a oprit în mijlocul drumului și a întors foarte repede mașina și s-a întors în Vamă”, a spus tânăra.
Cu ochii în lacrimi, mama lui Sebi abia dacă s-a ridicat de lângă piatră funerară a fiului ei. În semn de iubire, tatăl și-a tatuat băiatul pe mână.
„Își dorea foarte mult să devină regizor și am vrut să i îndeplinesc visul ăsta acum făcându-mi pe mână o rolă de cinema și pe el. Mesajul este: stau și mă întreb ce ai fi putut tu deveni”, a mărturisit tatăl lui Sebi.
Noul termen de judecată a fost stabilit pe 9 mai.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Cristina Spătar, mărturii sfâșietoare despre moartea mamei sale: ”Îmi rupea sufletul să o văd suferind”- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si